כמעט 600 אוהדים רומנים הגיעו למשחק מול ישראל ב"פאנצ'ו" ארנה ובפעם הראשונה במהלך שהותה של הנבחרת בהונגריה, למאבטחים הישראלים ולשוטרים המקומיים הייתה עבודה שהיא מעבר להשגחה שהכל עובר בשקט. בבדיקה הראשונה שנערכה לרומנים נתפסו דגלי פלשתין שהוחרמו מיד. "זה בניגוד לחוק ואי אפשר להכניס את זה פנימה", הבהירו ההונגרים. חלק אחר של האוהדים הרומנים הגיע כשנודף מהם ריח של אלכוהול וכאן הגיע השלב שלמקום נקראו גם מאבטחים ישראלים.
דגלי פלשתין הם בגדר סדין אדום לא רק עבור ישראלים בימים אלה. בהונגריה, כך סיפרו אנשי ביטחון, לא מאפשרים הפגנות פרו פלשתיניות בתקופה הזו וישנה אפס סבלנות כלפי כל התנהגות אנטישמית או אנטי ישראלית.
לצד זאת, חשוב לציין את עבודתם של אנשי הביטחון דוברי העברית, שהעבירו מיד מסר מרגיע לקהל הישראלי וליהודים שבאו מכל רחבי אירופה. "אנחנו פה, הכל בסדר, תרגישו חופשי", אמר אחד מהם לאב שעמד מחוץ ליציע יחד עם שני ילדיו הקטנים. במצב כה רגיש, עם כל המטען שיש מהחודש וחצי האחרונים, כל דבר קטן יכול לגרום לאיבוד תחושת הביטחון, אך הפעם ההשתדלות היתה שגם תחושת אי נוחות לא תורגש.
ההבדל בין השווייצרים המנומסים ל"אולטראס" הרומנים הורגש מיד מחוץ לאצטדיון. זה גם השלב שהבדיקה הביטחונית הפכה לקפדנית יותר. שיחה עם אחד המאבטחים ההונגרים, שנראה קשוח במיוחד, העלתה מיד: "אנחנו בקשר טוב עם הישראלים. לא ניתן לשום דבר לקרות לכם". לאחר מכן הוסיף: "בהצלחה במשחק, אנחנו מאוד נשמח אם תנצחו ותעלו ליורו".
קצת לאחר הגעת הרומנים, החלו להגיע האוטובוסים של תושבי עוטף עזה, שהגיעו בפעם השנייה ל"פאנצ'ו" ארנה תוך שלושה ימים. במקום חיכתה להם התפאורה שרצו להכניס ונותרה בחוץ: בובות כחולות ושלטים עם הכיתוב "BRING THEM HOME". בהיעדר תפאורה, החלו לעלות רעיונות אצל הקהל הישראלי מה לעשות כדי להעביר את המסר החשוב שבאו איתו מישראל. חלק העלו אפשרות לשיר את ההמנון בדקה השביעית זכר לאירועי 7 באוקטובר, אחרים הציעו לשיר את הכיתוב על החולצה, BRING THEM HOME. גם הצעה לפרוץ לדשא עם חולצה של החטופים עלתה, אבל מהר מאוד הרעיון ירד מהפרק.
יש לציין כי חלק מהאוהדים כן הצליחו להכניס חולצות ובובות ליציעים כשחלקם מקווים כי הדבר לא יוביל לכך שכוחות האטבחה יוציאו אותם מהאצטדיון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו