פיהוק סלוניקי
קבוצות גדולות מבית"ר ירושלים לא הצליחו לעמוד בהר הגעש של פאוק סלוניקי. אבל הקבוצה של יוסי אבוקסיס עמדה טקטית בצורה פנטסטית, נעזרה ביום גדול של מיגל סילבה, והצליחה לשמור על תיקו אפס, שמשמעותו היא ההכרעה עוברת לטדי.
בוא נניח בצד לרגע את העובדה שפאוק קבוצה הרבה יותר איכותית מבית"ר עם תקציב פי כמה וכמה יותר גבוה, לשחק 90 דקות למרות שהקהל המקומי מסנוור בלייזרים את השחקנים, לשחק בזמן שאוהדי פאוק זורקים חזיזים, וברקע דגלי פלסטין, זה משהו לא פשוט, ושחקני בית"ר הצליחו להתעלם מכל הבלגן ולעמוד במטרה.
כל המילים האלה לא היו נכתבות אילולא עצירת הפנדל של מיגל סילבה, ממש בתחילת המשחק ואחרי עבירה שטותית ומיותרת של אדי גוטליב, וגם לאורך כל המשחק השוער הפורטוגלי היה נהדר וסיפק כמה הצלות כאשר הקבוצה היוונית הצליחה להגיע למצבים.
בהתאם לשיטת המשחק של בית"ר, החלק ההתקפי של הצהובים שחורים לא היה יותר מידי פעלתן, אבל כשהשחקנים של אבוקסיס יצאו להתקפות הם דווקא היו מסוכנים ופעם אחת אפילו הכדור פגע בשחקן של פאוק והלך למשקוף. והיכולת הזאת בהגנה ובהתקפה צריכה לתת לבית"ר את האמונה שבירושלים היא יכולה לשחק הרבה יותר התקפי, במטרה לנצח את המשחק ולעבור שלב. זה יהיה קשה, אבל אפשרי
מהלך המשחק:
דקה ראשונה: השופט הוציא לדרך את ההתמודדות!
9': אדי גוטליב ביצע עבירה טיפשית ברחבה וספג כרטיס צהוב, פנדל לזכות היוונים.
12': מיגל סילבה עוצר את ביעטת הפנדל של סטפן שוואב ומציל את בית"ר מפיגור מוקדם.
14': אוהדי פאוק מניפים דיגלי פלסטין רבים ומסנוורים את שחקני בית"ר בלייזרים, השופט הרביעי הזהיר את הקבוצה היוונית.
מכבי תל אביב מציגה: טיול לסוף השבוע
אחרי ה־1:6 המוחץ על הפועל ב"ש בגביע הטוטו, מכבי ת"א המשיכה את פתיחת העונה החיובית שלה תחת רובי קין עם 0:3 קליל על פטרוקוב המולדבית בסיבוב המוקדמות השני בקונפרנס ליג.
הצהובים שלטו במשחק ללא עוררין מול הקבוצה האורחת החלשה ונהנו משער די מוקדם של דן ביטון, שבדקה ה־13 סובב כדור חופשי מדויק לרשת. לעיני הבעלים מיץ' גולדהאר וכ־20 אלף צופים בבלומפילד, מכבי ת"א הראתה פעם נוספת שהעונה היא צפויה להיות קבוצה חזקה ומסודרת, שלוחצת גבוה וחושבת התקפי. ערן זהבי הוכיח זאת, כשהמשיך גם הוא את הכושר האישי הנפלא מהמשחק בטרנר והפעם כבש שער נהדר בבעיטה מחוץ לרחבה בדקה ה־63 כדי לקבוע 0:2. דור פרץ הוסיף את השלישי עמוק בתוספת הזמן.
אילון אלמוג, שכמעט נמחק תחת המאמנים הקודמים, פתח שוב בהרכב והיה אחד השחקנים הבולטים בצהוב. אם קין יצליח לחבר את כישרון של השחקן הצעיר ליעילות וחדות באזורים המסוכנים, זה יהווה חיזוק משמעותי לחלק הקדמי שלו. מכבי לא אמורה לחשוש מהגומלין במולדובה בשבוע הבא, וכבר יכולה לחשוב על הסיבוב הבא, בו היא תפגוש את המנצחת בין טורפדו ז'ודינו הבלארוסית לאא"ק לרנקה מקפריסין.