צילום: אלן שיבר // ברק לוי. "לא יחזור להיות שוער שני במכבי ת"א"

שעת מבחן

עונת ההשאלה של ברק לוי בין הקורות של מכבי נתניה עלולה להסתיים בירידת ליגה • למכבי ת"א הוא לא צפוי לחזור, ונתניה ככל הנראה תקדם שוער אחר • המסע לתחנה הבאה (ולהמשך הקריירה) מתחיל הערב מול קבוצת האם מקריית שלום

עוד לפני שמכבי ת"א רכשה בקיץ את השוער פרדראג ראיקוביץ', היא השאילה למכבי נתניה את ברק לוי, שלא רצה להיות מחליפו של חואן פאבלו ששוחרר בסופו של דבר. 

סביר להניח שבאותה תקופה לא דמיין השוער הצעיר שכאשר הוא יארח העונה את האקסית (באיצטדיון המושבה, עקב עונש רדיוס של נתניה) במסגרת הסיבוב השני, קבוצתו תהיה עם רגל וחצי בליגה הלאומית ובקרוב הוא יצטרך לקבל החלטות משמעותיות בנוגע להמשך הקריירה שלו.

בעונה העגומה של מכבי נתניה קשה להחמיא למישהו מהשחקנים של מנחם קורצקי, אך על לוי אפשר להגיד שהוא מהיותר יציבים העונה בקבוצה. נכון, היו לו טעויות, כאלה שלפעמים גם עלו לקבוצה באיבוד נקודות, אך במועדון טוענים כי כשכל הקבוצה נראית רע, גם מי שיחסית יותר טוב מתקשה לבוא לידי ביטוי. מנגד, יש כאלה שציפו ליותר מלוי, כמו גורמים בקבוצה האם שלו, מכבי ת"א, שם אמרו "שוער צריך לבלוט דווקא כשההגנה שלו לא טובה".

הדברים הללו מרמזים על הכוונות שיש בקריית שלום בנוגע ללוי, שאמנם נמצא במעקב על ידי מכבי ת"א (כפי שהיא עוקבת אחרי כל השחקנים המושאלים שלה), אך למעט כמה שיחות בודדות וקצרות עם יורדי קרויף, אין מישהו מטעם האלופה שנמצא איתו בקשר קבוע - שיחזק אותו כשצריך או יעמיד אותו על טעויותיו אחרי משחק לא טוב.

בסביבתו של לוי יודעים שאם האלופה לא תמכור בקיץ את ראיקוביץ', אין לשוער הצעיר הזדמנות לשוב הביתה, אך באותה נשימה הבהירו כי "ברק לא יחזור להיות שוער שני במכבי ת"א". גם אם איכשהו נתניה תצליח לעשות את הבלתי ייאמן ותשרוד בליגה, לנוכח המצב הכלכלי נראה שבעונה הבאה ייתנו את המושכות לשוער המחליף דין גל, כך שהמשחק הערב ושאר המשחקים עד לסיום העונה יכולים להשפיע מאוד על התחנה הבאה של לוי.

לקראת המשחק יודעים בנתניה שהסיכוי שלהם להפתיע די נמוך, אך טענו כי "הלחץ הוא על מכבי ת"א". קורצקי יציב מערך הגנתי הכולל חמישה שחקנים בקו האחורי. עומר ורד ואמייה טגה ייעדרו בשל הרחקות, אביעד בורלא כנראה יפתח כמגן ימני. גאל מרגוליס, שבסיבוב הקודם עורר סערה עקב אי שיתופו, אמור להיות בסגל.

אצל היריבה, דור מיכה וקרלוס גארסיה אמורים לשוב להרכב. טל בן חיים הבלם, אורלנדו סה ושלומי אזולאי הפצועים ייעדרו. המאמן פיטר בוס אמר לקראת המשחק: "גם אם נתניה תשחק עם 11 שחקנים מאחורי הכדור, נצטרך לדעת לפרוץ את ההגנה שלהם. אני לא חושב שצריך להציק לשחקנים שאנחנו משחקים אחרי הפועל ב"ש, שלא יתייחסו לזה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...