דרור כהן | צילום: אלן שיבר

דרור כהן: "לא מצטער שלקחתי את ההזדמנות בראשל"צ"

מאמן מכבי ראשל"צ מודע למצב של קבוצתו ("לא נראה טוב"), אך לא מתחרט שנכנס לתפקיד: "חיכיתי הרבה זמן לאמן בליגת העל" • על סף השבירה הנמוך של הכתומים ("המילה 'אכזבה' היא מילה קטנה לעומת מה שאני מרגיש"), הטעויות הרבות שנעשו והסיבות לכך שלא שימש עד עכשיו כמאמן ראשי

מודע למצב הקשה של הקבוצה, מחזיק באמונה עצמית ביכולתו ובעל רצון עז להחזיר את הקבוצה לליגת העל אם תרד. דרור כהן (48), מאמן מכבי ראשל"צ, הגיע לעמוד על הקווים בסיטואציה לא פשוטה באמצע העונה, אבל נראה שאת הנעשה אין להשיב.

  •  דרור, אחרי ההפסד לאילת אפשר לומר שירדתם.

"חותמת סופית תהיה רק כשלא יהיה סיכוי. עד אז נעשה הכל. המצב לא נראה טוב, אבל לפני הכל אנחנו צריכים להתחיל לנצח".

  • בשביל מה היית צריך את זה? לא היה סיכוי ממשי להישאר.

"חיכיתי הרבה זמן לאמן בליגת העל. ראשון עבורי זה לא עוד מועדון (היה עוזר מאמן ארבע שנים, א"ס) וזה גם אתגר מקצועי גדול. באתי עם הרבה אמונה שאני יכול. עבורי זו היתה החלטה קלה. לא היססתי והאמנתי שאני יכול לעשות שינוי".

  • אז למה העסק לא הצליח לצבור תאוצה?

"דיברתי עם גיא גודס לפני שנכנסתי לתפקיד. עשינו כמה שינויים, למשל הוספת זר חמישי. מתברר שזה לא היה מספיק משמעותי. למרות שהקבוצה נבנתה לא טוב, יש לנו מספיק כישרון כדי להישאר. האיכויות שיש לנו לא באות לידי ביטוי. היו חסרים לנו שניי-שלושה ניצחונות כדי להפוך לתחרותיים, למרות המגבלות".

שחקני ראשל"צ. לא התחבר,
  • עברתם לחמישה זרים. שחררתם את דוברת וקולשוב. לא מפריע לך שאיבדתם את הזהות הישראלית?

"מפריע. העברת דוברת היתה דבר מוגמר לפני שבאתי. אני יכול לומר לך שאם היו בשוק ישראלים בכירים היינו הולכים עליהם ולא על עוד זר, אבל זה לא היה ריאלי".

  • יש לכם סף שבירה נמוך והמון עליות וירידות.

"אלה סימפטומים של קבוצה שמפסידה. עשינו הכל כדי לחזק את הנקודה הזו. מצד שני, חדר ההלבשה שלנו לא שבור ולא מפורק. אני עושה הכל, והמילה 'אכזבה' היא מילה קטנה לעומת מה שאני מרגיש".

  • אילו טעויות נעשו העונה בקבוצה, שהביאו למצב הזה?

"אין לי ספק שהבנייה נעשתה בכובד ראש. זה פשוט לא התחבר לקבוצה מאוזנת. כשהייתי עוזר מאמן בקבוצה בכל עונה היינו עושים תיקונים, הפעם השינויים לא עבדו".

  • למעט עונה אחת בלאומית לפני כמעט 15 שנה, לא היית מאמן ראשי עד לעונה, בגיל 48. למה?

"לא קיבלתי קבוצה. לא יודע למה. הייתי עוזר מאמן. אני בשל ומוכן כבר כמה שנים. יש לי ניסיון וידע ועבדתי תחת מאמנים מצוינים. אני לא מצטער שלקחתי את ההזדמנות הזו".

אהרוני. חבר קרוב, צילום: לירון מולדובן
  • אורן אהרוני, חברך הטוב, גם הוא עבר העונה לקדמת הבמה בבני הרצליה אחרי שנים רבות בנוער של מכבי ת"א.

"זו חברות יוצאת דופן. כיף גדול לראות את ההצלחה שלו, אני מפרגן לו מאוד ומאושר בשבילו. צריך להעריך לא פחות את העבודה הגדולה שהוא עשה בנוער של מכבי".

  • אם תרדו ללאומית, תרצה לאמן את הקבוצה?

"כן. אני מאוד בטוח בכדורסל שלי. אני מאוד אוהב את המועדון ומרגיש שאני יכול לסייע לו לעלות, אם נרד. זה מועדון שירצה מאוד לעלות מהר בחזרה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...