בן שרף, הכישרון הישראלי הצעיר שמסומן כאחת ההבטחות הגדולות של הכדורסל האירופי, מציג עד כה עונה יוצאת דופן במדי אולם. בגיל 18 בלבד, הוא הפך לשחקן משמעותי בקבוצה הגרמנית, כשהוא מראה שילוב נדיר של בגרות, קור רוח ויכולת להתמודד ברגעי הכרעה. עם ממוצעים של 13.3 נקודות, 5.0 אסיסטים ו-2.9 ריבאונדים למשחק ביורוקאפ, שרף מסמן את דרכו בבירור לעבר הדראפט הקרוב, שבו הוא צפוי להיבחר בסיבוב הראשון לפי כל התחזיות.
עונתו של שרף לא בולטת רק בזכות המספרים, אלא גם בשל השפעתו הרבה על אולם, קבוצה שמכוונת לשלבים המתקדמים של היורוקאפ. יכולתו להשתלב בקבוצה צמרת ולבלוט מול יריבים מנוסים מדגישה את הפוטנציאל העצום שלו. שרף מדגים כיצד היורוקאפ ממשיך להיות פלטפורמה מובילה עבור כישרונות צעירים ומשווה בכבוד להצלחות של שחקנים אחרים שעשו את דרכם לליגה הטובה בעולם.
לאור זאת, כאן ב"ישראל היום" בחרנו לבחון את עונתו של שרף בהשוואה לשחקנים נוספים שעשו את הדרך מהיורוקאפ לסיבוב הראשון בדראפט ולבחון כיצד הוא משתלב במגמה האירופית של הצלחת האירופאיים ב-NBA.
שם: זאקרי ריזאשה
עונה שבה שיחק ביורוקאפ: 2023/24
ממוצעים ביורוקאפ: 11.3 נקודות, 3.3 ריבאונדים ו-1.0 אסיסטים
מיקום בדראפט: בחירה ראשונה, 2024
אחרי עונה נהדרת בה הגיע עם בורק עד לגמר היורוקאפ, הפורוורד הצרפתי ניצל דראפט חלש יחסית על מנת להיבחר במקום הראשון על ידי אטלנטה הוקס. זה עלול דווקא להיות בעוכריו, כי אור הזרקורים מופנה אליו והציפיות גבוהות למדי. היכולת שלו עד כה סולידית למדי, וכולם ברור שהוא עדיין בוסרי ולא מספיק טכני, אבל יש לו עוד תקרה גבוהה למדי לנוכח היכולת האתלטית המרשימה שלו.
שם: פקום דאדייה
עונה שבה שיחק ביורוקאפ: 2023/24
ממוצעים ביורוקאפ: 6.5 נקודות, 1.6 ריבאונדים ו-0.4 אסיסטים
מיקום בדראפט: בחירה 25, 2024
עוד תוצר מבית היוצר של אולם, שהפכה בשנים האחרונות לחממה עבור כישרונות צעירים. הגארד/פורוורד הצרפתי מציג שילוב של יכולת הגנתית מרשימה ופוטנציאל גבוה, שהובילו את ניו יורק ניקס לבחור בו בדראפט. למרות שהוא עדיין לא זכה לדקות משמעותיות תחת המאמן טום תיבודו, המוכר ברוטציות הקצרות שלו, דאדייה עשוי למצוא את מקומו עם הזמן ולנצל את ההזדמנויות שיגיעו.
שם: קיליאן הייז
עונה שבה שיחק ביורוקאפ: 2019/20
ממוצעים ביורוקאפ: 12.8 נקודות, 2.3 ריבאונדים, 6.2 אסיסטים
מיקום בדראפט: בחירה 7, 2020
הייז הוא אחד השחקנים המאכזבים ביותר בנבחרו בדראפט 2020. דטרויט העדיפה אותו על פני דני אבדיה, שחיכה שתי בחירות נוספות עד ששמע את אדם סילבר מקריא את שמו, ומעולם לא הצדיק את האמון שנתנו לו בדטרויט פיסטונס. ב-4 העונות שלו ב-NBA הוא העמיד ממוצעים של 8.1 נקודות ו-5.2 אסיסטים, אבל דייק רק ב-38.2% מהשדה. בעונה הנוכחית הוא לא מצא קבוצה ומסתמן כי בגיל 23 בלבד הוא עלול להיפלט מהליגה הטובה בעולם.
שם: קריספטס פורזינגיס
עונה שבה שיחק ביורוקאפ: 2014/15
ממוצעים ביורוקאפ: 11.6 נקודות, 4.1 ריבאונדים, 0.8 אסיסטים
מיקום בדראפט: בחירה 4, 2015
כשקריסטפס פורזינגיס נבחר במקום הרביעי בדראפט 2015 על ידי ניו יורק ניקס, הוא היה נחשב יחסית אנונימי, ולכן התקבל בשריקות בוז צורמות מהקהל באולם. באותן שנים עדיין שררה תחושת ספקנות רבה כלפי שחקנים אירופאים שלא צמחו במכללות, והבחירה בלטבי נתפסה כהימור מסוכן. אך הוא לא לקח את הביקורות באופן אישי. פורזינגיס הצליח להשתיק את הספקנים במהרה עם הופעות מרשימות בניו יורק, שהציבו אותו כאחד הכישרונות האירופאים הגדולים ביותר שנכנסו ל-NBA בשנים האחרונות. למרות פציעות טורדניות שליוו אותו לאורך הקריירה הוא לא נעלם מהרדאר, ובעונה שעברה היה שותף לזכייה של בוסטון סלטיקס באליפות.
הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם
להצטרפותהשוואת עונתו של בן שרף לשחקנים נוספים שנבחרו בדראפט דרך היורוקאפ מדגישה את יכולתו להתברג לצד כישרונות גדולים אחרים. האם שרף יצליח להצדיק את הציפיות ולהיות הבא בתור לככב בליגה הטובה בעולם? הדרך עוד ארוכה, אבל הנתונים עד כה בהחלט מבטיחים. אתם מוזמנים לצפות בביצועיו של בן שרף במשחק הקרוב של אולם מול וולבס, בשידור הבלעדי של "ישראל היום", ביום רביעי בשעה 20:30.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו