הנוסע המתמיד: עומס הטיסות החריג של נציגות ישראל ביורוקאפ

המלחמה בישראל מאלצת את הקבוצות הישראליות לארח את משחקי הבית שלהן בסמוקוב שבבולגריה • כתוצאה מכך נוצר קושי מבחינת זמני התאוששות, הוצאות לוגיסטיות וניהול העומס הפיזי על השחקנים • איזה מרחק מצטבר כל קבוצה צברה עד כה? וכמה שעות בילו על המטוס? כל הפרטים

צפו בתקציר הניצחון האחרון של הפועל תל אביב ביורוקאפ

הפועל תל אביב והפועל ירושלים, הנציגות הישראליות ביורוקאפ, מתמודדות העונה לא רק עם יריבות קשות, אלא גם עם עומס פיזי משמעותי הנובע מכמות הטיסות שהן נדרשות לבצע. כידוע, המלחמה בישראל מאלצת את הקבוצות הישראליות לארח את משחקי הבית שלהן בסמוקוב שבבולגריה, מה שמוסיף עוד נדבך של קושי לוגיסטי. 

בעוד מרבית הקבוצות ביורוקאפ משחקות באולמות הביתיים שלהן ונהנות מתמיכת הקהל המקומי, הפועל תל אביב והפועל ירושלים נאלצות להתמודד עם מצב שבו "משחקי הבית" מתנהלים באולם נייטרלי, רחוק מהאווירה הביתית החמה שהן רגילות אליה.

אוהדי הפועל תל אביב, צילום: אודי ציטיאט

המיקום הגיאוגרפי של ישראל הופך את משימת הנסיעות למורכבת אף יותר. כמדינה הנמצאת בקצה המזרחי של הים התיכון, ישראל רחוקה מרוב היעדים האירופיים של היריבות בטורניר. מרחקים כמו 2,500 קילומטרים ליעדים בצפון אירופה או 3,000 קילומטרים ליעדים במרכז אירופה מהווים אתגר משמעותי בהשוואה לקבוצות הממוקמות במרכז היבשת, אשר זוכות למסלולים קצרים ונוחים יותר.

לפי בדיקת "ישראל היום" ב-8 המחזורים הראשונים של העונה, הפועל תל אביב טסה למשחקים שלה מרחק מצטבר של קצת יותר מ-34,000 קילומטרים (הלוך חזור) ובילתה קרוב ל-54 שעות על המטוס. נתונים אלה לא כוללים נסיעות נוספות באוטובוסים ליעדים בתוך המדינות, שלעיתים אף מעייפות עוד יותר. האדומים שיחקו השנה בבולגריה (3 פעמים), סרביה (פעמיים), פולין, ספרד ואיטליה. 

פטריק בברלי. רגיל לטיסות ארוכות, צילום: עודד קרני

גם הרכבת האווירית של הפועל ירושלים עבדה שעות נוספות. הפועל ירושלים טסה למעלה מ-28,000 קילומטרים (הלוך חזור) בלמעלה מ-53 שעות. משחקיה התקיימו בבולגריה (5 פעמים), ליטא, יוון וסלובניה, שאין אליה טיסות ישירות. כידוע, כל המשחקים של הפועל תל אביב, הפועל ירושלים ואולם של בן שרף ביורוקאפ, משודרים באופן בלעדי ב"ישראל היום".  

אם נבחן את נתוני הנסיעות של הקבוצות האחרות ביורוקאפ, נגלה פערים משמעותיים. לדוגמה, קבוצות הממוקמות במדינות כמו גרמניה, צרפת ואיטליה, מבצעות טיסות קצרות בהרבה, לעיתים לא יותר מכמה מאות קילומטרים בין משחקים. מצב זה מעניק להן יתרון ברור מבחינת זמני התאוששות, הוצאות לוגיסטיות וניהול העומס הפיזי על השחקנים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מעבר לכך, המשחקים בבולגריה מונעים מהקבוצות הישראליות להרוויח את מלוא היתרון של משחקי הבית. הפועל תל אביב והפועל ירושלים מפסידות את האנרגיה והתמיכה מהקהל שלהן, שתמיד היה חלק משמעותי בהצלחתן במשחקי הבית. במקום זאת, הן משחקות מול קהל מועט, לעיתים כמעט ריק, באווירה שונה לחלוטין. במבחן התוצאה הפועל ירושלים ניצחה ב-3 מתוך 5 המשחקים שקיימה בסמוקוב והפועל תל אביב ואילו שמרה על מאזן מושלם בחוץ. מנגד, הפועל תל אביב עדיין מושלמת בבולגריה (3 מ-3) ורשמה את שלושת הפסדיה במשחקי חוץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר