75 רגעי הספורט שכל ישראלי צריך להכיר: מיכאל קולגנוב זוכה במדליית ארד באולימפיאדת סידני

המשחקים האולימפיים ב-2000 כמעט הסתיימו ללא פודיום עבור ישראל, ואז, ביום האחרון, הוא סוף סוף הגיע • החותר חצה שלישי את קו הסיום במקצה ל-500 מטר, והוכיח שהציפיות ממנו היו שוות את זה

אלכס קולגנוב (מימין) עם המדליה, צילום: AFP

מי? מיכאל קולגנוב

מה? זכה במדליית ארד בקיאק באולימפיאדת סידני 2000

מתי? 1 באוקטובר, 2000

איפה? סידני, אוסטרליה

כבר לאחר שמיכאל קולגנוב עלה לארץ מאוזבקיסטן ב-1996, היה אפשר לדעת כי מדובר בספורטאי ענק, שהצליח להביא קבלות מרשימות עם זכייה כפולה בתואר אלוף עולם שנתיים מאוחר יותר והוספת מדליית הכסף.

עם הר של ציפיות ממנו, קולגנוב הגיע למשחקים האולימפיים בסידני כדי לקחת מדליה. הלחץ היה כפול ומכופל, לאחר שבמהלך כל ימי המשחקים, היו לא מעט פספוסים וכל יתר הספורטאים הישראלים יצאו מאוכזבים.

ביום האחרון של המשחקים, ממש רגע לפני טקס הסיום, קולגנוב זינק למקצה הגמר בחתירה ל- 500 מטר, אחרי שיום קודם סיים במקום הרביעי במרחק ל-1,000 מטר, מרחק נגיעה ממדליה אולימפית. התנאים לא היו פשוטים ומזג האוויר גרם לגלים רבים, אבל בסופו של דבר קולגנוב חצה את קו הסיום שלישי, ותפס את מקומו על הפודיום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לרשימה המלאה>>

באנר ספורט לרגעי הספורט

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר