על רקע הוויכוח הציבורי - האם ניתן לקיים את הבחירות המוניציפאליות ב-30 בינואר, הזמנו לאולפן את יו"ר וועדת הבחירות בכפר סבא - ערן ורנר. לטענתו - אין לדחות את הבחירות, למרות שהוא מבין את המשמעויות לכך. "החוק לקביעת מועד חדש לבחירות נחקק כבר לפני כחודש – קצת אחרי תחילת המערכה, אבל השיח על המועד הסופי החל לאחרונה – והוא לא לחלוטין חלחל", הוא מסביר. "אם אני מדבר עם המתמודדים התחושה היא שלא נאמרה המילה האחרונה. לציבור אין קשב עכשיו לבחירות, גם למועמדים אין. זה אפילו נראה פגום לנהל קמפיינים ושיח פוליטי. אני חושב שזו סוגיה מורכבת האם לקיים בחירת או לא. יש טיעונים לכאן ולכאן – אבל אני חושב שצריך לקיים את הבחירות בהקדם האפשרי – כי זו מהות הדמוקרטיה. אי אפשר לאפשר לאויב או לארגון טרור סדרי שלטון. זה חלק מהחוסן הלאומי. מה שלא נבחר – הבחירות הללו יהיו סוג של בחירות נכות".
מנגד שוחחנו עם גיא דוד מרציאנו – חבר מועצת עיריית כרמיאל, שרץ לראשות העיר וגויס בצו 8. "אנחנו, מאות מתמודדים ומתמודדות, נמצאים 68 יום במילואים - ואנחנו לא מנהלים קמפיין פוליטי", הוא מסביר. "ולצערנו אין לנו יכולת לבוא ולתת מענה כנציגי ציבור לציבור. אם לא הייתה מלחמה – היו יכולים לקיים את הבחירות. אבל זה לא נותן לנו היום את האופציה".
מנגד הוא אומר – לראש העיר ולאנשים, שלא התגייסו, יש את האפשרות להמשיך ולהיחשף לציבור – ובכך הם מממשיכים את הקמפיין. "שר הפנים היה צריך להגיע לשטח ולפגוש את המועמדים ולראות מה המצב שלהם שם – ועל פי זה לקבל את ההחלטה אם לקיים את הבחירות. ראשי ערים וסגנים שממשיכים כרגיל מנצלים את המצב הזה".
ורנר: "אי אפשר לאפשר לאויב או לארגון טרור סדרי שלטון. זה חלק מהחוסן הלאומי. מה שלא נבחר – הבחירות הללו יהיו סוג של בחירות נכות"
מי שחוזר להתמודד אחרי שתי קדנציות, הוא ח"כ לשעבר, מי שכיהן כיו"ר קק"ל וראש המועצה האזורית גלבוע לשעבר, דני עטר. "המציאות שהייתה הצדיקה את הדחייה הראשונה (של הבחירות) ל-30 בינואר. כיום, אנחנו עושים מאמצים גדולים מאוד להחזיר את המדינה שלנו לסוג של שגרה בצל מלחמה. חלק מהתהליך הזה הוא שצריך לסיים את מערכת הבחירות הזו. היום חלק גדול מהרשויות לא מתפקדות חודשים רבים כי חלק גדול מראשי הרשויות מנהלים את קמפיין הבחירות".
אתה מתכוון לנהל קמפיין רגיל?
"לא. ב-7 באוקטובר הפסקתי הכל. זה כרוך בהוצאות גדולות מאוד, התחלנו להניע מחדש את המנועים בסוג של קמפיין אחר לחלוטין – קמפיין שקט. הוא לא ילווה בכנסים, ברעש, במוסיקה ובשיירות. רגע חוגי בית, פגישות אישיות ובדיגיטל. נכון לעשות את הדברים בצורה שקטה".
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
פרסומת | יום פתוח באקדמית אחוה 18.3
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
הריאיון המלא בפרק מספר 15 של "העיר שלי" מבית "ישראל היום". האזינו לפרק - ולפרקים מעניינים נוספים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו