הרחוב האירופי קיבל צו 8, ואם למישהו היה ספק - הגיוס הוא למען עזה. "הולנד משתף פעולה", זעקו הכרזות בפאריס, "קמרון תתבייש לך", צעקו הכרזות בלונדון. ככה ייעשה למנהיגים המגלים הבנה למבצע הישראלי.
תנועות השמאל הקיצוני, עם הירוקים, בכיכוב נציגים רבים של הקהילה המוסלמית, ירדו לרחוב. בהפגנות האלה מן הסתם לא תשמעו כל אזכור לירי הקסאמים או אזכור להסכמתה של ישראל להפסקת אש. בהפגנות האלה האחריות מוטלת אך ורק על ישראל. צלב הקרס הוא כחול. צלב הקרס על אדמת אירופה הפך לציוני.
מהרגע שישראל חדרה לשטח רצועת עזה היא כבר לא מצטיירת כמתגוננת. זה היה צפוי. כדי להכות בחמאס ישראל צריכה לחטוף מכות גם מהתקשורת. ישראל צריכה לעשות את החשבון שלה - האם זה שווה את זה? כן, זה שווה.
במדינות שבהן היו בסוף השבוע הפגנות פרו־פלשתיניות, אלה תפסו באתרים את הכותרות הראשיות. צרפת אסרה את קיום ההפגנה בפאריס מאחר שהיא לא רוצה עזה בשטחה. מאוחר מדי. בנקודות מסוימות בעיר, עזה כבר שם. מה הפלא ששר החוץ שלה מיהר לאזור. הוא צריך שקט לא רק בעזה, גם בפאריס.
העולם רוצה הפסקת אש. שר החוץ הצרפתי כאמור מיהר לקהיר, גם שרת החוץ האיטלקייה. מזכ"ל האו"ם באן קי־מון בדרך. קטאר וטורקיה מתחרות עם מצרים על תפקיד המתווך. אפילו בשוק הנדל"ן התחרות בין המתווכים אינה כה חריפה. אם קטאר בזכות הארנק שלה עוד יכולה לקבל אשראי מישראל כמתווכת, טורקיה כבר מזמן איבדה את אמון אחד הצדדים - ישראל. במחשבה שנייה, הטורקים איבדו גם את אמונה של מצרים.
ישראל מעולם לא נאבקה בחמאס בקונסטלציה חיובית שכזו: חמאס מעולם לא היה כה חלש ומבודד מדינית, מצרים כבר שנים לא חלקה אינטרס משותף עם ישראל כמו הרצון לראות את חמאס סופג מהלומה ונוסף על כך, התקשורת העולמית, על אף הביקורת, עדיין מתעסקת בעיקר עם המטוס המלזי שהופל. בריטניה אמרה אמש לפוטין: "עיני העולם נשואות אליך". אל פוטין, לא אלינו. לאוקראינה, לא לעזה.
במהדורת החדשות של הערוץ הצרפתי הממשלתי "פראנס 24 " אמש נראתה מפגינה בפאריס, שהסבירה כי "צד אחד במלחמה הזו נאבק ברובים, וצד שני באבנים"...
הלוואי שהסיבה לציטוט המטופש הזה היתה רק בורות.
ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו