הנשיא טראמפ והקצין וינדמן // צילום: אי.פי.איי, איי.פי // הנשיא טראמפ והקצין וינדמן // צילום: אי.פי.איי, איי.פי

עדות בהליך ההדחה: "הבקשה של הנשיא טראמפ הייתה לא ראויה"

אלכסנדר וינדמן, קצין שהיה אחראי על המדיניות מול אוקראינה, העיד בבית הנבחרים במסגרת הליך ההדחה נגד טראמפ, והתייחס לבקשה של הנשיא ממקבילו האוקראיני לפתוח בחקירה הקשורה לבנו של ג'ו ביידן • הנשיא: "ההליך מביש"

השימועים הפומביים בהליכי ההדחה נגד הנשיא טראמפ התחדשו הערב, זה השבוע השני. במרכז הדיון אתמול עמדה עדותו של הקצין אלכסנדר וינדמן, האחראי על המדיניות מול אוקראינה במועצה האמריקנית לביטחון לאומי. וינדמן הנרגש יצא נגד המתקפות עליו בשבועות האחרונים, הצהיר שוב כי הוא בסך הכל ממלא את חובתו והדגיש כי הבקשה שהעביר הנשיא טראמפ לאוקראינה לחקור פרשה הנוגעת ליריבו הפוליטי סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן הייתה "לא ראויה".  

עדותו של וינדמן התרכזה בשיחת הטלפון שערך טראמפ עם נשיא אוקראינה זלינסקי ב-25 ביולי, שיחה שבה הנשיא האמריקני ביקש ממקבילו לפתוח בשתי חקירות - האחת סביב חברת בוריסמה, חברה שעמה עבד האנטר ביידן בנו של סגן הנשיא לשעבר, והשנייה סביב תיאוריית קונספירציה שהופרכה בעבר ולפיה אוקראינה ולא רוסיה הייתה זו שהתערבה בבחירות 2016. וינדמן היה אחד הבכירים שהאזין לשיחה. 

עוד בנושא:

פרשת אוקראינה-גייט: החוקרים נפגשו עם המתלונן השני נגד טראמפ

דיווח: "טראמפ ביקש סיוע מר"מ אוסטרליה"

רשמית: הדמוקרטים ינסו להדיח את טראמפ

הבית הלבן לא ישתף פעולה עם החקירה נגד הנשיא טראמפ

"זה היה לא ראוי ולא הולם מצדו של הנשיא לבקש - לדרוש - חקירה על יריב פוליטי", הצהיר הקצין, שהוסיף שזה היה נתפס כ"מהלך פוליטי". לצדו של וינדמן העידה ג'ניפר ויליאמס, יועצת של סגן הנשיא פנס, שהגדירה את השיחה כ"לא שגרתית", כיוון שהיא "כללה שיחה על מה שנתפס כנושא פוליטי פנימי". היא הוסיפה וגילתה כי בפגישה שנערכה בין זלינסקי לפנס, סגן הנשיא עצמו כלל לא העלה את עניין החקירות שטראמפ ביקש לפתוח. 

מעבר להתנהלות הנשיא ולפרשה עצמה, וינדמן, שמשרת בצבא האמריקני כבר 20 שנה, הקדיש חלק ניכר מדבריו למתקפות נגדו בשבועות האחרונים, הן מצד טראמפ עצמו והן מצד תומכיו. הוא הגיע לשימוע במדים, והבהיר כי הוא דיווח על חששותיו אחרי השיחה מתוך "תחושת חובה", ומפני שלדבריו של הנשיא היו "השלכות ביטחון לאומי משמעותיות" לארה"ב. "מתקפות האופי", כהגדרתו, נגדו ונגד עובדי ציבור נוספים הם "ראויים להוקעה".

"זה טבעי לא להסכים ולהיכנס לוויכוחים להוטים, זו המסורת של מדינתנו מאז ימי הקמתה", הוסיף. "אבל אנו טובים יותר ממתקפות אישיות". הקצין המעוטר, שהעלה לאחרונה בפני מפקדיו חששות לביטחונו האישי, ביקש לפנות מגבעת הקפיטול אל אביו, שהוא ומשפחתו ברחו מברית המועצות לארה"ב לפני 40 שנה. "העובדה שאני כאן היום, מדבר אל נבחרינו, היא ההוכחה שקיבלת את ההחלטה הנכונה", אמר. "אל תדאג, אני אהיה בסדר בזה שאני אומר את האמת". 

דבריו הנרגשים של וינדמן אמנם הרשימו את הנציגים הרפובליקנים בוועדת המודיעין, שדאגו להודות לו שוב ושוב על שירותו, מה שלא מנע מהם לנסות ולמצוא חורים בעדותו. הנשיא טראמפ עצמו לא ממש לקח ללב את הדברים, וביקש להבהיר כי הוא "לא מכיר את וינדמן". "מעולם לא שמעתי עליו", הצהיר הנשיא. הוא שב וכינה את השימועים "בושה", כאשר חשבון הטוויטר הרשמי של הבית הלבן העלה ציוץ שמעלה ספק באמינותו של וינדמן. לאחר העדויות של וינדמן וויליאמס היו צפוי אמש סבב עדויות שני  ובו היו צפויים להשתתף הנציג המיוחד לשעבר של ארהב לאוקראינה קורט וולקר ומי שהיה המומחה במועצה לביטחון לאומי על המדיניות מול רוסיה טים מוריסון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...