בית המשפט בניו יורק אסר הלילה (בין שני לשלישי) לגרש מארה"ב את הסטודנט מחמוד חליל, שהיה ממובילי המחאות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה.
חליל נעצר בשבת האחרונה במעונות האוניברסיטה, סמוך לקמפוס מנהטן, על ידי כמה מסוכני רשות ההגירה והאכיפה (ICE), זאת לאחר שהוויזה שלו בוטלה כחלק ממדיניות הממשל החדש.
טראמפ התייחס אמש למעצרו על הסטודנט הפרו-פלשתיני וכתב ברשת החברתית שלו: "מעצרו של מחמוד חליל מאוניברסיטת קולומביה הוא הראשון מני רבים. אם אתה תומך בטרור, כולל שחיטה של גברים, נשים וילדים חפים מפשע - נוכחותך מנוגדת לאינטרסים של מדיניות החוץ והביטחון שלנו, אתה לא רצוי פה".
בהחלטת בית המשפט מהלילה למנוע את גירושו של חליל כתב השופט שופט ג'סי מ. פורמן כי חליל יישאר בארה"ב "כדי לשמור על סמכות השיפוט של בית המשפט". דיון עוקב נקבע ליום רביעי בבית המשפט הפדרלי בניו יורק, שם יוחלט גם האם להשאירו במעצר.
בתוך כך, משרד החינוך האמריקני הזהיר אתמול 60 מכללות ואוניברסיטאות כי הן עלולות להיות הבאות שיאבדו מימון פדרלי בשל אפליה והטרדה אנטישמית.
בין המוסדות שנכללו ברשימה נמצאות שבע מתוך שמונה אוניברסיטאות ליגת הקיסוס היוקרתית – בראון, קולומביה, קורנל, הרווארד, פרינסטון, ייל ואוניברסיטת פנסילבניה – וכן מוסדות נוספים כמו רוטג’רס, רוטג’רס-ניוארק, שרה לורנס, שלושה סניפים של אוניברסיטת מדינת ניו יורק (SUNY), “הניו סקול” ואוניברסיטת וולסלי.
לאחר ביטול הוויזה: סוכנות ההגירה האמריקנית עצרה את הסטודנט הפרו-פלשתיני מאוניברסיטת קולומביה
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
"היינו צריכים לתקן את הנזק שנגרם ליהודים": לאחר קיצוץ של 400 מ' דולר - ב"קולומביה" מתיישרים
אחרי המחאות הפרו-פלשתיניות: טראמפ מבטל מענקים בסך מאות מיליונים לאוניברסיטת קולומביה