מפגינה פרו פלשתינית מול הוועידה הדמוקרטית בשיקגו . צילום: רויטרס

הפרו-פלשתינים במפלגה הדמוקרטית מאוכזבים מהאריס-וולץ: "נמשיך בקמפיין אי-ההצבעה"

הנהגת קבוצה בשם ה"בלתי מחויבים" ביקרה את מניעת השתתפותם של נציגים פור-פלשתיניים בבמה המרכזית בוועידה הדמוקרטית • חברי הקבוצה דרשו להתנות את הסיוע הצבאי ההתקפי לישראל בהפסקת אש

הנהגת הקבוצה הפרו פלשתינית במפלגה הדמוקרטית, ה"לא מחויבים" (uncommited) הודיעה היום (חמישי) כי בשל אי היענות ראשי המפלגה לדרישותיהם הם ימשיכו בקמפיין אי ההצבעה למועמדת לנשיאות קמלה האריס, בעיקר במדינות המתנדנדות מישיגן ופנסילבניה.

הוועידה הדמוקרטית בשיקגו, צילום: Getty Images via AFP

בין השאר דרשה הקבוצה כי אחת מחברות הקונגרס המזוהות עם הקו הפרו פלשתיני, אילהאן עומר או רשידה טאליב ידברו בבמה המרכזית בוועידה הדמוקרטית ויתייחסו לסבל האוכלוסיה בעזה ולצורך בהפסקת אש. עוד דרשו הצהרות ודיונים בהנהגת המפלגה בנושא התניית הסיוע הצבאי ההתקפי לישראל בהפסקת אש.

קבוצת ״נשים מוסלמיות למען האריס-וולץ״ הודיעה כי לא תוכל להמשיך לפעול "במצפון נקי" עבור השניים לאור דחיית הבקשה להעלות על הבמה דובר פלשתיני-אמריקני.

בהודעה נאמר: "משפחתו של החטוף הישראלי (הירש גולדברג פולין) שהיתה על הבמה הלילה, גילתה יותר אמפתיה כלפי פלשתינים אמריקניים ופלשתינים, מאשר המועמדת שלנו או המפלגה הדמוקרטית". "זה מסר נורא לדמוקרטים", הוסיפו. "לפלשתינים יש זכות לדבר על פלשתין". 

קמלה האריס, צילום: אי.אף.פי

מטרת ההצרה המשותפת נועדה להפעיל לחץ על ההנהגה, אך הסיכויים לשינוי נראים קלושים. אחד ממארגני הוועידה בשיקגו אמר ל"ישראל היום" כי קיום הדרישות הללו היה פוגם באווירת האחדות שהועידה משדרת ובקמפיין הבחירות כולו. לדבריו בני הזוג גולדברג-פולין הראו בנאומו המרגש כיצד אפשר לדבר על שחרור החטופים כאקט הומני לצד הפסקת הסבל של תושבי עזה. עוד אמר כי ההפגנות מחוץ לוועידה שגלשו לאלימות לא סייעו להצגת הצד הפלשתיני וגרמו לרתיעה בקרב חברי המפלגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...