לאחר שבועות בודדים של הפוגה, המפלגה הרפובליקנית חוזרת לסערת הפריימריז: תושבי דרום קרוליינה העניקו היום (שבת) את הניצחון לנשיא לשעבר דונלד טראמפ, על פני נייקי היילי.
טראמפ ניצח את היילי בפער גדול עם 59.8 אחוזים מקולות הבוחרים במדינה הדרומית. היילי זכתה ל-39.6 אחוזים בלבד. היילי אמרה לאחר עוד הפסד לטראמפ: "אני לא מוותרת על המאבק הזה". טראמפ אמר לאחר ניצחונו: "מעולם לא ראיתי את המפלגה הרפובליקנית כל כך מאוחדת״.
המדינה אמנם נחשבת למגרש הביתי של היילי, שכיהנה שם כמושלת במשך שש שנים, אך הנשיא לשעבר דונלד טראמפ הצליח להביס אותה גם שם, דבר המהווה מכה קשה להתמודדותה של השגרירה באו"ם לשעבר.
הניצחון בדרום קרוליינה מגיע אחרי הניצחונות של טראמפ באיווה, בניו המפשייר ונבדה, שבהם גרף 63 צירים לוועידת המפלגה. הבחירות שהתקיימו אתמול יעניקו לזוכה 50 צירים נוספים בדרך למספר הנכסף של 1,215, שיעניק לזוכה את המועמדות הרפובליקנית לבחירות לנשיאות.
עוד לפני ההצבעות, הסקרים גם ניבאו ניצחון לטראמפ. לפי ABC, עד לפתיחת הקלפיות זכה טראמפ בממוצע ל-63% תמיכה בעוד היילי קיבלה 33%. לפי האתר RCP, המרכז את כל הסקרים, טראמפ מוביל עם 60.8% מול 37.5% להיילי.
אף שלא הצליחה לנצח את טראמפ עד כה, הצהירה היילי בימים האחרונים כי אין בכוונתה לפרוש מהמרוץ המפלגתי. אדרבה, היא שוב שללה אפשרות לשמש סגניתו אם טראמפ אכן יקבל את הכרטיס הרפובליקני. "אני לא רצה כדי להיות סגנית של איש", אמרה לרשת פוקס.
היילי ממשיכה לדבוק במסרי הקמפיין שלה, שלפיהם רק היא יכולה להביס את ביידן בתחרות ישירה ראש בראש. "תזכרו את מה שאני אומרת: טראמפ לא ינצח בבחירות הכלליות. הוא יכול לנצח בכל פריימריז שירצה, אבל הוא לא ינצח בבחירות הכלליות. לארה"ב תהיה נשיאה אישה - זו תהיה קמאלה האריס או אני", אמרה בראיון לרשת CNN. בכנס שערכה לפני פתיחת הקלפיות במדינה היא אמרה לתומכיה: "אנחנו יכולים לעשות את מה שעשינו עד כה, או שאנחנו יכולים לבחור בדור חדש של מנהיגות".
ואילו טראמפ סיפר באירוע בחירות שהתקיים ברוק הייל כי מינה את היילי לשגרירה באו"ם כדי לפנות את משרד המושל בדרום קרוליינה. "נתתי לה את הג'וב באו"ם כדי שהנרי מקמסטר יהיה מושל דרום קרוליינה", טען. "היילי מייצגת את השמאל הקיצוני. היא עובדת בשביל תורמים דמוקרטים. בכך היא לא תוקפת אותי, אלא את המפלגה הרפובליקנית. הצבעה להיילי זה להצביע לביידן".
המשוכה הבאה במרוץ הרפובליקני היא "יום שלישי הגדול" (ה"סופר טיוזדיי"): ב־5 במארס ייצאו לבחור ב־15 מדינות, שלבסוף יעניקו 874 צירים שיסתמו את הגולל על המרוץ הפנים־מפלגתי. אם שיעור התמיכה בטראמפ יישאר כפי שחוזים הסקרים הרבים, ביולי הוא יוכתר בוויסקונסין באופן רשמי כמועמד שירוץ מול ביידן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו