אלפי זוגות חד מיניים נישאו בטקסים אזרחיים ברחבי תאילנד, שעות ספורות לאחר שהמדינה הפכה להיות הראשונה בדרום מזרח אסיה המתירה נישואים חד מיניים.
החוק החדש מהווה הישג חסר תקדים לקהילה הגאה במדינה, שנלחמה במשך יותר מעשור על שינוי החקיקה בענייני נישואים והצליחה לשכנע מיליונים מאזרחי תאילנד לתמוך בשינוי מעמדם. תחת החוק החדש, שהועבר על ידי הפרלמנט בשנה שעברה וזכה לתמיכתו המפורשת של המלך, זוגות גאים יוכלו להירשם לנישואים וייהנו מאותם זכויות כלכליות רפואיות ובתחום הירושה מהם נהנים זוגות הטרוסקסואלים.
"חוק השוויון בנישואים הזה הוא התחלה של התעוררות גדולה בחברה התאית לנושאים כמו מגוון מגדרי והצורך לקבל ולחבק את כולם, ללא הבדל של נטייה מינית, גזע או דת, עדות למחויבות שלנו לשמור על הזכויות והכבוד של כולם", אמרה ראש הממשלה, פנטונגטראן שינווארטה באירוע חתונה המוני בבירה בנגקוק.
לפחות 200 זוגות השתתפו בטקס המוני בקניון סיאם-פראגון במרכז הבירה התאילנדית, באירוע שאורגן בשיתוף עם הרשויות המקומיות בבירה. שטיח בצבעי הקשת קידם את אלפי האורחים באירוע, בהם שוטר במשטרת בנגקוק שהגיע במדים להינשא לבחיר ליבו.
"אני מרגישה שזה כמו חלום שהתגשם", סיפרה נינה צ'טניפט בת ה-42 לרשת החדשות האמריקנית סי.אן.אן. צ'טניפט, אישה טראנסג'נדרית, לא יכלה לשנות באופן חוקי את מינה, אך החוק החדש מאפשר לה להינשא לבן זוגה מזה 22 שנה.
"זה הרגע הגאה ביותר בחיי, שאני יכולה לעשות את זה ולתת למשפחה שלי, לחברים שלי ולמי שעובד איתי לדעת שאני בדיוק כמוהם", אמרה צ'טניפט.
עם זאת, המאבק לשוויון זכויות מלא עדיין לא הסתיים. החוק התאילנדי עדיין מגדיר משפחה באופן מסורתי - אב כגבר ואם כאישה - מה שעלול להקשות על זוגות להט"ב בבניית משפחה מוכרת חוקית.
"האירועים של היום מראים כמה זוגות להט"ב מחכים לתעודת הנישואים הזו", אמרה אדצ'רפורן תונגצ'לאם, ממארגני אירועי הגאווה בבנגקוק. "זה סמל לכך שתאילנד מוכנה לשינוי לקראת שוויון מלא, אבל נישואים חד-מיניים הם רק הצעד הראשון".
תאילנד היא המדינה השלישית באסיה שמכירה בנישואים חד-מיניים, אחרי טייוואן ונפאל. המארגנים מתכננים להגיש בקשה לספר השיאים של גינס להכיר בתאילנד כמחזיקת השיא העולמי במספר רישומי נישואין חד-מיניים ביום אחד
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו