שעות לאחר הירי בקניון בתאילנד שבו נהרגו ארבעה אנשים, הולכות ומצטברות העדויות של מי שהיה שם. בין הנפגעים בקניון, שבשגרה ישראלים רבים פוקדים אותו, לא נמנים ישראלים.
רחל, ששהתה במקום, כתבה בחשבון הפייסבוק שלה: "אם שמעתם על פיגוע ירי בקניון בבנקוק - אז כן, היינו שם, סנטימטר מהיורה. רצנו בטירוף לתוך תאי מדידה של חנות ליד..."
"אח"כ היורה המשיך להסתובב ליד החנות, התבצנו 40 אנשים בתוך חדר, נעלנו את כל הדלתות ושכבנו מתחת לשולחנות במשך שעתיים - עד ששוטרים הודיעו לנו שהם תפסו את היורה ממש לידנו..."
בהמשך כתבה רחל: "הבריחו אותנו דרך איזה מעבר צדדי הזוי כי חששו שיש יורה נוסף".
נציגות לשכת התיירות של תאילנד: "לא מדובר בטרור"
נציגות לשכת התיירות של תאילנד בישראל מסרה: "לפני כשעה התרחש אירוע ירי בקניון 'סיאם פארגון' בעיר הבירה בנגקוק, תאילנד. המשטרה המקומית עדכנה שככול הנראה לא מדובר על אירוע טרור והצליחה לתפוס את היורה, בן ה-14, ובקרוב תפתח מחדש את האזור לתנועה".
עוד כתבו: "עד כה ידוע כי שלושה בני אדם נהרגו ו-5 נפצעו, זהות הנפגעים טרם ידועה. נציגות משרד התיירות בישראל בשיתוף עם שגרירות תאילנד בישראל הקימה חדר מצב לעדכונים שוטפים".
לפחות ארבעה בני אדם נהרגו ושניים נפצעו מוקדם יותר היום בקניון יוקרתי במרכז הבירה בנקוק, לאחר שחמוש בן 14 פתח באש. על פי הודעת המשטרה המקומית, היורה נעצר. ממשרד החוץ נמסר כי אין נפגעים ישראלים באירוע.
עדת ראייה ישראלית סיפרה לרויטרס: "ראינו את כל האנשים רצים ולא הבנו מה קורה. רצנו אחריהם ואז שמענו יריות, 6-7 יריות. שאלנו בחנות שהיינו בה מה קרה, והסבירו לנו שיש יורה בקניון והוא ברח לקומה השלישית וטרם תפסו אותו. חסמנו את דלת הכניסה לחנות והסתתרנו המחסן של פראדה למשך שעה וחצי".
המונים תועדו נסים על נפשם מזירת האירוע, בקניון סיאם פרגראם, בהם עשרות תיירים. תחנת המטרו סיאם, הסמוכה לקניון, נסגרה לתנועה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו