מנהיגה העליון של איראן, האיתוללה חמינאי // מנהיגה העליון של איראן, האיתוללה חמינאי

חמינאי: "המערב אחראי לכאוס בלבנון ובעיראק"

מנהיגה העליון של איראן האשים את מדינו תהמערב בגל המחאה המתמשך בעולם הערבי • עיראק: שני מנהיגים שיעים יריבים התאחדו התמיכה במחאה

ימים סוערים עוברים על מדינות ערב, כאלו שמתחילים להזכיר מאפיינים של "האביב הערבי" שהחל בדצמבר 2010. המפגינים בלבנון הצליחו להוביל להתפטרותו אתמול של ראש הממשלה סעד חרירי, ואילו אלו שבעיראק הצליחו להשבית את נמל אום-קאסר, היחיד שמאפשר עגינה של ספינות שזקוקות למים עמוקים.

בד בבד, בעיראק התרחש שילוב ידיים בין שני יריבים שיעים מרכזיים: המנהיג הדתי מוקטדא א-סאדר, שהצטרף אתמול למפגינים בעיר הקדושה נג'ף, ויריבו המנהיג הפוליטי האדי אל-עמירי. 

השניים החליטו לשים את המחלוקות בצד ולאחד כוחות במסגרת המחאה. עם זאת, מי שנמצא מעל חיזבאללה ואמל השיעיות בלבנון וא-סאדר ואל-עמירי השיעים בעיראק הוא המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי.

עוד בנושא:

עיראק: המחאה מתחדשת - שני בני אדם נהרגו

האפשרות להסלמה מול איראן ושלוחותיה איננה איום סרק

המסכה נסדקת: לבנון היא בעצם מדינת חיזבאללה

הלבנונים רוצים מדינה נורמלית

הוא הגיב היום למחאות בשתי המדינות, שהן בעלות השפעה רבה על המיליציות השיעיות בעיראק, שמפעיל כוח קודס של משמרות המהפכה בפיקודו של קאסם סולימאני, וכמובן עושי דבריה של טהרן בלבנון, חיזבאללה. "המנגנונים בשתי המדינות מסוגלים למלא את הדרישות הלגיטימיות של המפגינים", אמר חמינאי בנאום מול קצינים באקדמיות הצבאיות באיראן, "המכה הקשה מכל היא שהאויבים מעוניינים בהתערערות היציבות הביטחונית".

לדבריו, "אמריקה ושירותי המודיעין של המערב מעוררות כאוס. אני ממליץ למי שבאמת דואג לעיראק וללבנון להעמיד בראש סדר העדיפויות את מה שטוב למדינות עצמן. לאזרחים של שתי המדינות הללו יש דרישות לגיטימיות אבל הם צריכים להבין שהם יכולים להגשים את מטרותיהם במסגרת החוק".

חמינאי סיכם כי "כשמסגרות החוק הנשברות, אין פעולות שאכן יכולות להתבצע. כשוואקום קורה במדינה מסויימת אז אין אפשרות שצעדים חיוביים יכולים להתבצע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...