כשישראל בכלל לא צד במגעים, לפחות לא באופן ישיר. סוכנות "רויטרס" דיווחה בצהריים על התקדמות במגעים למעבר לשלב ב' בעסקת החטופים. כל זאת בפגישה שהתקיימה הלילה בין שליחו של הנשיא דונאלד טראמפ, אדם בוהלר, בכירים בחמאס ונציגים של המתווכות - מצרים וקטאר. השיחות התמקדו בעתידה של רצועת עזה ובגורם שינהל אותה לאחר סיום המלחמה.
הפרשן המזוהה עם חמאס, איברהים אל-מדהון, כותב כי השיחה שהתנהלה בין נציגי ארגון הטרור לשליח ממשל טראמפ, אדם בוהלר, נסובה בעיקר סביב החטוף עידן אלכסנדר שמחזיק גם באזרחות אמריקנית.
אל-מדהון ציין כי לארגון הטרור יש הזדמנות לנצל את השיח עם ארה"ב כדי להעלות דרישות נרחבות יותר. הוא ציין דוגמאות לדרישות שחמאס יכול להעלות כמו "הסרת חמאס מרשימת ארגוני הטרור של ארה"ב", הכרה בחמאס כחלק מ"הפתרון המדיני" באזור, והבטחה שחמאס יישאר בכל משוואה של מדינה פלשתינית עתידית. זאת, בנוסף על דרישה למשא ומתן על הפסקת אש ארוכת טווח.
גורם מדיני מסר בתגובה כי "בישראל לא מכירים התקדמות לשלב ב'".
חשוב להזכיר ולציין כי זו הפעם הראשונה שארה"ב מנהלת שיחות ישירות עם חמאס, שהוכרז מבחינתה כארגון טרור לפני 28 שנה ומאז לא התקיים כל קשר ישיר.
גורמים ישראלים בירושלים זעמו על המסלול העוקף הזה, למרות שבהודעה הרשמית שפורסמה אתמול ניסו לעדן אותה כשאמרו: "במגעים עם ארה"ב, ישראל הביעה את דעתה על שיחות ישירות עם חמאס".
כזכור, הלילה גם נפגש טראמפ עם שורדי שבי, ובסוף הפגישה שיגר איום ברור לחמאס: "שחררו את כל החטופים עכשיו, לא אחר כך ומייד החזירו את כל גופות החטופים החללים של האנשים שרצחתם - או שזה נ-ג-מ-ר בשבילכם", נכתב בהודעה.
טראמפ הוסיף כי הוא מתכוון להעביר סיוע לישראל "כדי לסיים את העבודה, אפילו חבר חמאס אחד לא יהיה בטוח אם לא תעשו מה שאני אומר". הוא כתב כי "רק אנשים סוטים ומעוותים ימשיכו להחזיק בגופות, ואתם אנשים סוטים ומעוותים".
ראש המטה לביטחון לאומי לשעבר, אייל חולתא, אמר היום בראיון לגלי צה"ל על המגעים הישירים בין ארה"ב לחמאס: "האמריקנים מבינים שכדי להשלים את העסקה צריך לדבר עם חמאס, יש גבול למה שהמתווכות יכולות לעשות. משער שכשהאמריקנים מדברים עם חמאס הם לא מלטפים אותם עם כפפות של משי - אלא מבהירים שטראמפ מאבד את סבלנותו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו