מבצע הצלה חסר תקדים נחשף היום (שני) בים האדום בשעה שכוחות חילוץ מנסים לגרור מכלית נפט יוונית שנפגעה מירי המורדים החות'ים מתימן ולהביאה לחוף מבטחים, זאת על מנת למנוע זיהום דלק חסר תקדים.
הספינה, MT סאוניון, המניפה את דגל יוון, נשאה על סיפונה 150 אלף טונות של נפט גולמי. היא נפגעה מכמה טילים ומל"טים "מתאבדים, ועלתה באש בחודש אוגוסט. הספינה ננטשה ועלה החשש שהיא תתחיל לדלוף ותזהם את הים בכמות אדירה של נפט גולמי. החששות הביאו למבצע ימי מהגדולים מסוגו בהיסטוריה במהלכו הצליחו הרשויות המעורבות למנוע אסון.
בפעולה נועזת, שהתרחשה בחודש ספטמבר, צוותי החילוץ של האיחוד האירופי הסתכנו בפגיעה מירי המורדים החות'ים והצליחו לשאוב את הטונות הרבות של נפט גולמי ממכלי האגירה של האוניה הגדולה. לאחר שלושה שבועות בהם נאבקו הצוותים באש הבוערת על הספינה, המכלית נגררה מזירת הפגיעה על ידי 7 כלי שיט שונים לחופי מצרים.
"אנחנו חשים הקלה אדירה, בעיקר בשל הסיכון לנזק סביבתי קטסטרופלי במקרה של דליפה. זה היה מבצע מורכב מאוד. אני מרגיש הקלה וסיפוק", אמר שר הימאות היווני, כריסטוס סטיליאנדס. יוון ביקשה מכמה מדינות לעזרה ואף ביקשה מהחות'ים להתחייב שלא יפגעו בכלי השיט במהלך חילוצו.
יותר מ-200 בני אדם ושש חברות פרטיות שונות, בנוסף לכוחות מציים של האיחוד האירופי, השתתפו במבצע המורכב. גורים באתונה טענו כי סיוע מצדה של ערב הסעודית במבצע הביא לשיפור משמעותי ביחסים בין המדינות וסלל את הדרך לביקורו של ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיטסוטאקיס, בריאד השבוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו