העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח הבוקר (ראשון) כי ראש ממשלת המעבר בלבנון נג'יב מיקאתי ושר החוץ במדינה עבדאללה בו חביב, עסקו לאחרונה בכינוס הקרוב ביום חמישי שבו המתווכות שואפות להשיג התקדמות במגעים להסכם הפסקת אש בעזה ועסקת חטופים.
גורמים מדיניים בלבנון מסרו כי רף הלחץ של ארה"ב על ראש הממשלה בנימין נתניהו יתגבר בהדרגה עד לכינוס ביום חמישי. הגורמים ציינו כי בממשלת לבנון עוקבים מקרוב אחר המגעים ברמה הבינלאומית וברמה הערבית. לדבריהם, מיקאתי מנהל שיחות טלפון מדי יום עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי ומתאם איתו כל דבר, בהיות האחרון בעל מנדט מטעם חיזבאללה בכל הנוגע להחזרת השקט בדרום לבנון.
אותם מקורות ציטטו דיפלומטים מערביים, שלפיהם ארה"ב ממשיכה במשא ומתן העקיף עם איראן, שלא נפסק למרות האיומים בטהרן בתגובה לחיסול הנייה.
המקורות הלבנונים ייחלו שאם המגעים העקיפים בין ישראל לארגון הטרור חמאס יגיעו להסכם הפסקת אש, זה יפתח את הדלת בחסות ערבית-בינלאומית לשלב חדש באזור.
הגורמים בלבנון טענו כי ההחלטה להגיב לחיסול יד ימינו של נסראללה, פואד שוכר, נותרה בקרב חיזבאללה, אבל הם עצמם היו מעדיפים שהארגון ימתין וייתן הזדמנות לחדש את השיחות, מפני שאולי אלה יובילו להפסקת אש שחיזבאללה התעקש עליו. לפי הדיווח, אותה עמדה חלה גם כלפי איראן.
הגורמים הלבנונים הדגישו כי "אף אחד לא דורש מחיזבאללה או מאיראן לוותר על התגובה שלהן לישראל, אלא להמתין למה שהשיחות יובילו אליו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו