קדחת בחירות עטפה היום (רביעי) את החלקים של סוריה שנשלטים על ידי משטר אסד כשמיליוני אזרחים סורים הצביעו בבחירות לנשיאות אותן הגדירו באירופה וארצות הברית כ"לא הוגנות ולא חופשיות".
הקלפיות נסגרו בשעה שבע, אך התוצאות הסופיות, ניצחון סוחף לבשאר אסד, הרודן השולטן במדינה משנת 2000, כבר ידועה מראש. מדובר במערכת הבחירות הראשונה לנשיאות שהתנהלה במדינה מאז פרצה מלחמת האזרחים, שגבתה את חייהם של יותר מחצי מיליון סורים, הוציאה יותר משישה מיליון פליטים מהמדינה וגרמה להרס חסר תקדים.

למרות ההרס שגרמה מלחמת האזרחים, נראה כי אסד לא שינה דבר בשיטת השלטון ומלבד שני מועמדים בלתי מוכרים, עבדאללה סלום עבדאללה ומוחמד אחמד מארי, אין כל התנגדות אמיתית או אתגר יוצא דופן לשלטונו של הרודן. אסד עצמו דאג להבהיר את יחסו לביקורת הזרה על מערכת הבחירות ואמר, בשעה שהגיע להצביע ברובע דומא בדמשק, רובע שהיה בעבר ממעוזי המורדים בבירה הסורית, ואמר: "יש אפס חשיבות לדעתו של המערב בעייני".
"סוריה היא לא מה שבמערב מנסים לשווק לעולם, עיר שנלחמת בעיר וקבוצה שיוצאת נגד קבוצה, או מלחמת אזרחים. היום, אנו מוכיחים בדומא שהעם הסורי הוא עם אחד", אמר אסד.
על אף הפוטנציאל הנפיץ של הבחירות, לא נרשמו ברחבי המדינה אירועים חריגים ותמונות של תומכי המשטר מגיעים בהתלהבות להצביע פורסמו על ידי סוכנות הידיעות הרשמית במדינה, סאנא. על פי הרויות במדינה, 18 מיליון סורים רשאים להצביע בבחירות בסוריה ומחוצה לה, אלא שבפועל רק חלק זעום מהם הגיע להטיל את קולו.
אך בעוד המשטר מתאמץ להציג תמונה ורודה של אחדות, קולות מחוץ לסוריה חושפים את המציאות מאחורי ניצחונותיו של אסד במלחמת האזרחים. וואפה מוסטפה, המתגוררת בגרמניה, יצאה להפגין מול שגרירות סוריה בברלין, בקריאה לשחרר את אביה, שנעדר שמונה שנים מאז שנעצר על ידי אנשי המשטר.
"כל עוד בשאר אסד נמצא בשלטון, אבא שלי ו-130 אלף בני אדם יישארו במאסר ובמצב של איום מתמיד על חייהם בבתי הכלא של המשטר. הבחירות הן מסר לקהילה הבינלאומית כי המשטר חסין מפני ביקורת או צדק ושהוא הצליח לחמוק מעונש על הפשעים שביצע", אמרה מוסטפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו