העורך הראשי של העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" לשעבר, טארק חמיד, כותב במאמר שמתפרסם היום (רביעי) כי מנהיג ארגון הטרור חמאס בעזה, יחיא סינוואר, צריך להסגיר את עצמו למעצר כדי להביא לסוף הלחימה.
"יחיא סינוואר, אתה מפקד חמאס הצבאי בשטח, ואתה ידוע לא רק בתור איש דמים בישראל, אלא גם בתור איש דמים בהנהגת אל-קסאם (הזרוע הצבאית) עצמה. בעבר האשימה אותך אימו של אבו אל-מג'ד שתיווי ברצח בנה בגלל סכסוך על השפעה", כתב חמיד בפתח מאמרו ב"א-שרק אל-אווסט". נציין כי מדובר בעיתון הנשלט בעקיפין על ידי בית המלוכה הסעודי.
"זהו מסר שאפילו ח'אלד משעל או איסמאעיל הנייה לא מעיזים לומר לך ואני אומר אותו. היום, אחרי יותר משבועיים ל־7 באוקטובר - איסמאעיל הנייה קורא 'איפה הערבים?'. ח'אלד משעל אומר 'נשחרר אזרחים אם יצמצמו את ההפצצה על עזה'. משמעות דבריו היא שחמאס מתקשה לשאת את המצב בעזה ובאל-קאסאם".
"כל המערב - ואני מתכוון למה שאני אומר כי שמעתי זאת ממקורות שונים - אומר שישראל שיכורה מזעם. רגע של זעם שדומה לזעם של וושינגטון אחרי אירועי 11 בספטמבר. בעבר סיפרו לי שארה"ב היתה כמו שור משתולל. היום אף אחד לא מסוגל לרכוב על השור הישראלי מלבד הקיצונים בישראל".
"כמובן שהקורבנות הם תושבי עזה והסוגיה הפלשתינית. והשאלה היא מה היה קורה אם וושינגטון היתה מחסלת או עוצרת את אוסמה בן לאדן (מנהיג אל-קאעידה שחוסל ב-2011) בשנת 2002. האם היא היתה מפילה את משטרו של סדאם חוסיין או פולשת לאפגינסטן? אולי כן, אבל בטוח שכל התירוצים של וושינגטון היו נופלים".
פסגת הליגה הערבית: סעודיה דרשה את פירוז עזה, אלג'יריה תחרים את הכינוס
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
פרסומת | פתיתים של תקווה
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
"והיום יחיא סינוואר, ייתכן שהראש שלך עשוי להיות המחיר שיכבה את השריפה בעזה. שהמעצר שלך יהיה ככוס מים לנפש הישראלית. היציאה שלך מעזה עשויה להיות המוצא מהמשבר. השאלה שלי אליך עכשיו יא יחיא סינוואר היא - האם אתה מנהיג או טרוריסט? האם תקריב את עזה ואת הסוגיה או שאתה מוכן להקריב אותן עד טיפת הדם האחרונה?".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו