לבנון ליוניפי"ל: "על ישראל לסגת מצפון הכפר אל-עג'ר בהר דב"

ראש הממשלה ושר החוץ הלבנונים קיבלו מסר מישראל לפנות את האוהל חיזבאללה • עיתון מקורב לחיזבאללה: "יש יותר מאפשרות אחת להסלמה"

ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי. צילום: אי.פי.אי

ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי נועד היום (שני) עם מפקד יוניפי"ל בדרום לבנון, ארולדו לאזארו, בנוכחות שר החוץ הלבנוני עבדאללה בו חביב. השר אמר לאחר הפגישה כי הם דנו במצב הביטחוני בדרום לבנון וקיבלו דרישה מהצד הישראלי להסיר את האוהל של חיזבאללה.

לדברי בו חביב, "התגובה שלנו היתה שאנחנו מעוניינים שהם (ישראל) ייסוגו מצפון הכפר אל־עג'ר, שנחשב לשטח לבנוני. אנחנו מצידינו רשמנו 18 הפרות ישראליות בגבול". מיקאתי וברי, יש לציין, מנהלים קשרים שוטפים עם חיזבאללה.

מסר דומה הגיע גם מיו"ר הפרלמנט בלבנון נביה ברי, שהתייחס היום לאוהל של חיזבאללה, שנותר בשטח ישראל ולגדר שהוקמה מסביב לכפר אל-עג'ר בהר דב. לדברי ברי, "האוהל נמצא על שטח לבנוני ונדרש מהקהילה הבינלאומית לחייב את ישראל ליישם את החלטה 1701 ולסגת מהחלק הצפוני של הכפר אל-עג'ר, חוות שבעא וכפרשובא".

נביה ברי. יו"ר הפרלמנט הלבנוני, צילום: רויטרס

מוקדם יותר, בעיתון הלבנוני "אל־אח'באר", המקורב לחיזבאללה, נטען כי ישראל היא זו שהעלתה את האפשרויות להסלמה בצפון, כשביצעה את הצעדים "לסיפוח החלק הצפוני של כפר אל־עג'ר" באזור הר דב.

בעיתון הלבנוני נכתב כי הצבת הגדר וחומות הבטון מסביב לכפר ובתוך השטח הלבנוני, פותחת יותר מאפשרות אחת להסלמה, וזאת במיוחד לאחר שהודעת גינוי שפרסם חיזבאללה היתה ברורה בנוגע לכך, "גם אם לא ניתן לדבר כעת על הרמה ועל הגבולות של אותה הסלמה".

עוד צוין ב"אל-אח'באר" כי האירוע דומה מאוד להסלמה שכמעט הובילה לעימות נרחב בשל המחלוקת על הגבול הימי בשנה שעברה. בעיתון הוסיפו כי המשבר הפוליטי בישראל דוחף אותה להימנע מיוזמה ומתגובה בצפון.

כרזה של נסראללה בלבנון. חיזבאללה מתגרה, צילום: אי.פי

כמו כן, הודגש במאמר כי חיזבאללה מקיים הערכה לגבי רף הפעולה שתוביל או לא תוביל לעימות, אך רוב תגובות ארגון הטרור מבוססות על חוקיות ועל עיקרון התגובה על התקפות. "חלק גדול מהאירועים ומהחיכוכים שיזם חיזבאללה באו כתגובה לפעולות עוינות של ישראל - עם סיכון מעת לעת", נכתב.

"אחד היתרונות של עמדת חיזבאללה בנוגע לכפר אל־עג'ר היא שכל פעולה שישראל תיזום נגדה - תישאר במעגל התגובה על התקפה ברורה על ריבונות לבנון", הסביר הכתב יחיא דבוק. "מדובר בצעד לבנוני שיתאים - קיצוני ככל שיהיה - לפעולה התוקפנית הישראלית ויזכה ללגיטימציה. גידור החלק הלבנוני של אל־עג'ר לא מבטל את הלבנוניות של אותו שטח, אבל עלול להוביל לביטול או לאישור למעבר על כללי המאבק והפרתם באופן קיצוני".

בתוך כך, כמה חברי פרלמנט לבנוני עצמאים מ"גוש השינוי" קיימו בתחילת השבוע כנס סולידריות עם הכפר אל־עג'ר במחאה על "סיפוח החלק הלבנוני של הכפר" על ידי ישראל. ההפגנה התקיימה לאחר שבשבוע שעבר נורה טיל נ"ט מלבנון לעבר ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר