יותר מ-100 עובדי BBC מאשימים את התאגיד במתן סיקור מוטה לטובת ישראל וקוראים לתאגיד השידור "לחזור למחויבות להוגנות, דיוק וחוסר משוא פנים", בסיקור המלחמה בעזה.
במכתב שנשלח אמש (שישי) לטים דייוויס, עליו חתומים יותר מ-230 אנשי תקשורת, בהם 101 עובדי BBC אנונימיים, נמתחת ביקורת על התאגיד בטענה שהוא נכשל בעמידה בסטנדרטים העיתונאיים שלו עצמו בכך שחסרה בו "עקביות, הוגנות ודיוק המבוססים על עובדות".
הוגנות ודיוק?
המכתב, שנחשף באופן בלעדי ב"אינדיפנדנט" ועליו חתומים בין היתר סעידה וארסי והשחקנית ג'ולייט סטיבנסון, קורא ל-BBC לדווח "ללא מורא או משוא פנים" וכן "לשוב למחויבות לסטנדרטים העריכתיים הגבוהים ביותר - עם דגש על הוגנות ודיוק".
בין חתומים נוספים על המכתב נמנים ההיסטוריון ויליאם דאלרימפל, ד"ר קתרין האפר, מרצה בכירה לסוציולוגיה ומנהלת המדיה באוניברסיטת גלזגו, ריזוואנה חמיד, מנהלת המרכז לניטור מדיה, והשדרן ג'ון ניקולסון.
המכתב גם קורא לתאגיד ליישם שורת התחייבויות עריכתיות, ובהן "הדגשה שישראל אינה מאפשרת לעיתונאים זרים גישה לרצועה; הבהרה כאשר אין די ראיות לגיבוי טענות ישראליות; ציון ברור בכותרות כאשר ישראל היא המבצעת; הכללת הקשר היסטורי קבוע מלפני אוקטובר 2023; ואתגור נחרץ של נציגי ממשלת ישראל והצבא בכל הראיונות".
ה-BBC הכחיש טענות אלה, והתעקש כי הוא "שואף לעמוד באחריותו לספק את החדשות האמינות והמאוזנות ביותר".
רמה נמוכה של אמון
דובר תאגיד השידור מסר: "כאשר אנו טועים או משנים את אופן הדיווח שלנו, אנו עושים זאת בשקיפות מלאה. בנוסף, אנו מבהירים מאוד לקהל שלנו את המגבלות המוטלות על הדיווח שלנו - כולל היעדר גישה לרצועה וגישה מוגבלת לחלקים מלבנון, ואת מאמצינו המתמשכים להכניס את כתבינו לאזורים אלה".
עם זאת, החתומים על המכתב עומדים על כך שההטיה היא לטובת ישראל. עובד שחתם על המכתב אמר ל"אינדיפנדנט" כי חלק מעמיתיהם עזבו את התאגיד בשל הסיקור שלו.
"מעולם, לאורך כל הקריירה שלי, לא ראיתי רמות כה נמוכות של אמון עובדים," אמר. "יש לי עמיתים שעזבו את ה-BBC בחודשים האחרונים כי הם פשוט לא מאמינים שהדיווח שלנו על ישראל והפלשתינים כן. רבים מאיתנו מרגישים משותקים מפחד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו