ראש ממשלת סודן עבדאללה חמדוק שרד הבוקר (שני) ניסיון התנקשות בעיר הבירה ח'רטום בזמן שנסע ברכבו ברחבי שכונת אל-ווחה בצפון העיר. חמדוק לא נפצע, אך מיד לאחר האירוע הועבר על ידי כוחות הביטחון למקום מבטחים, כך דווח בטלוויזיה המקומית.
כעבור מספר שעות הגיב חמדוק וכתב בחשבון הטוויטר שלו שמצבו טוב והכריז כי האירוע "לא יעמוד בדרכי השינוי של המדינה, אלא רק מניע את גלגלי הקידמה".
מאז פגישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מנהיג סודן עבדל פתאח אל-בורהן בתחילת חודש פברואר, התגובות להתחממות היחסים בין ירושלים לבין ח'רטום היו אמביוולנטיות.
השלטון ומקורביו תמכו בהתקדמות הדיפלומטית, המסייעת רבות בהתחממות היחסים עם וושינגטון. אך מצד שני הגורמים הניצים והאסלאמיסטיים התנגדו בריש גלי לכל הליך נורמליזציה עם ישראל. לא מן הנמנע כי ניסיון ההתנקשות הוא תוצר של זעם אותם הגורמים.
כמו כן, ייתכן כי מדובר בחלק מניסיון הפיכה. כזכור בחודש באפריל 2019 הודח הדיקטטור עומאר אל-בשיר ששלט במדינה במשך 30 שנה. מאז, הצבא בראשות אל-בורהן מוביל תהליך מעבר לדמוקרטיה שגם לו יש, כמיטב המסורת של מדינות אקס-דיקטטוריות, מתנגדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו