עומר ואלה ברגר, צעירים מישראל שתכננו לבקר עם משפחתם בסידני, מצאו את עצמם תקועים בתאילנד לאחר שממשלת אוסטרליה עיכבה את בקשת הוויזה שלהם בעקבות היותם חיילי צה"ל - ומנעה מהם להיכנס עם בני משפחתם לשטחי המדינה.
לפי דיווחים בתקשורת האוסטרלית, שישה מבני המשפחה הגישו בקשה לאשרת שהייה כחודשיים לפני הטיסה המתוכננת, לרגל יום הולדתה ה-100 של סבתם ניצולת השואה, ג'ולאן ברגר. ארבע מהבקשות אושרו - מלבד אלו של עומר, עתודאי, ואלה, משרתת בחיל המודיעין. השניים התבקשו להגיש הצהרות בנות 13 עמודים, המיועדות ללוחמים זרים ולפקידי ממשל. בין השאלות שנשאלו במסמך: "האם השתתפת בהתעללות פיזית או פסיכולוגית כלשהי נגד אסירים או אזרחים; האם היית שומר או פקיד בבית מעצר, בכלא או במחנה מעבר; האם השתתפת בפשע של רצח עם או בפשע מלחמה?"
לאחר שהגישו את המסמכים המפורטים, הם המתינו לתשובה שלא הגיעה - גם אחרי מועד הטיסה. השניים המתינו בתאילנד לאישור מהרשויות, ולאחר שבוע חזרה אלה לארץ עם סיום ימי החופשה שקיבלה מהצבא.
דובר המשפחה, אהרון ברגר, מחה על העיכוב בשיחה עם האתר האוסטרלי The Nightly, וסבר כי ההחלטה קשורה לעמדתה של הממשלה נגד ישראל, שלדבריו הולכת ונהיית קיצונית עם התקדמות המלחמה: "מדוע אנחנו חוקרים בעלי ברית ידידותיים שלנו ומתייחסים אליהם כאל פושעי מלחמה?" הוא אמר.
ברגר הוסיף שכאב הסירוב נבע, בין השאר, מהאפשרות שזו תהיה ההזדמנות האחרונה שלהם לפגוש את סבתם: "אנחנו רק רוצים לדעת אם זה יהיה כן או לא", הבהיר.
החיים החדשים של יונתן כהן באוסטרליה: "הוא יחזור מהדלת הראשית"
מגפת אנטישמיות באוסטרליה: הצתת מכונית וכתובות נאצה נגד ישראל בשכונה יהודית בסידני
פרסומת | איך לפתח קריירה ולהצליח בעולם העבודה
נתניהו במתקפה נגד ממשלת אוסטרליה: "לא ניתן לנתק מעשה נפשע זה מהרוח האנטי-ישראלית"
"תתביישי לך": בקהילה היהודית זעמו וראשת הממשלה נאלצה לעזוב את זירת בית הכנסת שהוצת
לפני שלושה שבועות סורבה גם שרת המשפטים לשעבר, איילת שקד, כשביקשה ויזה לאוסטרליה, ונודע לה כי לא תוכל להיכנס למדינה. בנימוק לסירוב נכתב כי כניסתה עשויה לפגוע ברגשות של קהילה אחרת באוסטרליה. שקד, שנאלצה לבטל את השתתפותה בכנס של ארגון יהודי-אוסטרלי, הגיבה: "ממשלת אוסטרליה הנוכחית היא ממשלה אנטי-ישראלית ופרו-פלשתינית קיצונית, חלקה אף אנטישמית. אלו ימים שחורים לדמוקרטיה האוסטרלית - הם בחרו בצד הלא נכון של ההיסטוריה".
במחלקת הפנים של אוסטרליה מסרו כי לא נקבעו תקנות אשרה חדשות לאזרחים ישראלים בעקבות המלחמה, והוסיפו כי 11,000 ישראלים קיבלו אשרות במהלך השנה האחרונה. "בהתאם לפרקטיקה המקובלת, כאשר נדרש מידע נוסף בנוגע לבקשה מסוימת, מגיש הבקשה נדרש למלא טפסים נוספים", אמר דובר המחלקה.
עלייה מדאיגה במקרי אנטישמיות באוסטרליה
הסירובים מגיעים ברקע התגברות במקרי האנטישמיות המדווחים ברחבי אוסטרליה. רק לפני יומיים דווח על מכונית שהוצתה וכתובות אנטי-ישראליות שרוססו על מבנים בפרוור וולהרה שבסידני, שם מתגוררות משפחות יהודיות רבות. זהו מקרה ההשחתה השני מסוג זה בימים האחרונים, לאחר שבית הכנסת "עדת ישראל" במלבורן הוצת לפני שבוע - אירוע שעורר גינויים בישראל ובאוסטרליה.
מוקדם יותר השבוע הואשמה שרת החוץ האוסטרלית פני וונג באנטישמיות, לאחר שהאשימה את ישראל באי-ציות לחוק הבינלאומי במהלך דיון באו"ם, והציבה אותה בשורה אחת עם סין ורוסיה. וונג דחתה את הביקורת: "זה גם לא אנטישמי לקרוא להגן על ילדים ואזרחים, או לקרוא לפתרון שתי מדינות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו