הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אמרה היום (שלישי) כי היא מאשרת את היוזמה שהציגה בפניה יפן לשחרור המים הרדיואקטיבים שנותרו בתחנת הכוח בפוקושימה, שכזכור נפגעה קשה במהלך הצונאמי ורעידת האדמה שפקדה את המדינה לפני יותר מעשור.
סבא"א, שלמעשה משמשת כזרוע הפיקוח הגרעיני של האו"ם, מסרה כי ההשפעה הסביבתית של שחרור המים שהצטברו בתחנה מאז האסון של 2011 תהיה "זניחה", למרות ההתנגדות של סין ודרום קוריאה.
בדרום קוריאה, שכבר שנים מזהירה מהנזקים של האסון, לא לוקחים סיכונים: האזרחים החלו לאגור מלח ועוד מוצרים מהים מחשש שבקרוב לא ניתן יהיה להשיג אותם באותה רמה בריאותית בגלל המים המזוהמים מפוקושימה. גם באוכלוסיית הדייגים באזור מודאגים שאנשים יירתעו מקניית החיות שהם מעלים בחכותיהם.
הסיבה למהלך היפני: בקרוב ייגמר המקום לאחסון המים, שבמקור היו מיועדים לקירור הכורים הגרעיניים שפעלו בתחנה. הכורים שנפגעו אמנם מושבתים, אך צריך עדיין לווסת ת הטמפרטורה שלהם בעזרת המים.
כזכור, הצונאמי ורעש האדמה הציפו שלושה כורים בתחנת הכוח, וגרמו לזיהום רדיואקטיבי שחומרתו הייתה הגרועה ביותר מאז אסון צ'רנוביל בשנות השמונים של המאה הקודמת.
בעקבות האסון, פונו מעל 150 אלף איש מהאזור, אך התחנה עצמה עדיין מוגדרת מסוכנת ועדיין לא הושלם ההליך של בידודה באופן שיאפשר חזרה לשגרה באזור.
גם לאחר האסון המשיכו לאחסן את המים במיכלים בתחנה ועכשיו כאמור כמעט נגמר המקום. בתכנית לשחרור המים, מסרו היפנים כי אין חשש בריאותי כי הם דוללו מבעוד מועד עם מי ים ולכן רמת הנשורת הגרעינית שלהם היא בתחום המקובל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו