מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, טען כי ארצו פיתחה פצצת מימן. מדובר בפצצה עוצמתית יותר מפצצות אטום. עם זאת, מומחים חיצוניים מגיבים בסקפטיות להודעת הדיקטטור.
לדבריו של ג'ונג און, "קוריאה הצפונית הפכה למדינה בעלת נשקים גרעיניים עוצמתיים המוכנה להפעיל פצצות אטום ומימן מתוצרת עצמית כדי להגן על הריבונות ועל הכבוד שלה".
עם זה, בכיר בסוכנות המודיעין של קוריאה הדרומית אמר לסוכנות הידיעות המקומית יונהאפ, כי אין שום עדות שלשכנתם מצפון יש פצצות מימן, וככל הנראה דבריו של ג'ונג און הם מן הפה ולחוץ.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בשנים 2006, 2009 ו-2013 ערכה פיונגיאנג ניסויים גרעיניים תת-קרקעיים. בעקבות הניסויים האלה, מועצת הביטחון של האו"ם אסרה על מסחר ופעילות כלכלית העשויה לסייע לתוכנית הגרעין. עם זאת, למרות הניסיונות השונים, נראה שקוריאה הצפונית לא הצליחה ליישם את חיבור ראש הנפץ לטיל פעיל.
"אני חושב שככל הנראה אין להם פצצת מימן כרגע, אך מצד שני אני לא חושב שהם ימשיכו לבצע ניסויים בפצצות בסיסיות בלי סוף", אמר ג'פרי לואיס, מומחה גרעין ממכון מידלבורי למחקרים בינלאומיים שבקליפורניה. הוא הוסיף כי ייתכן והצהרתו של ג'ונג און מתייחסת לפיתוחים טכנולוגיים בתחום האנרגיה האטומית.
הגרי: "כפיר ואריאל ביבס נרצחו באכזריות בידיים, ירדן ביקש ממני שכל העולם יידע"
נתניהו הכריז על הפסקת אש: "נגיב בעוצמה לכל הפרה" | אלה הסיבות שהציב למהלך
פרסומת | יום פתוח באקדמית אחוה 18.3
עינב צנגאוקר בהצהרת המשפחות: "זו הייתה שנת הטרפודים, שנת ההפקרה - לעולם לא נוותר"
"לנתניהו אין מנדט לנטוש את החטופים בחסות המלחמה בצפון": הצהרת משפחות החטופים