כצפוי, התקשורת הבינלאומית עשתה הדים בעקבות מותה של המלכה אליזבת השנייה - סופו של עידן בממלכה ובעולם כולו.
תאגיד השידור הבריטי, ה-BBC, פרסם בשערו תמונה של דיוקן המלכה עם הכיתוב: "הוד מלכותה, המלכה (2022-1926)". התאגיד, שעקב לאורך כל שעות היממה על אודות מצבה הבריאותי של המלכה, קטע את שידוריו ויצא עם הודעה מיוחדת, שבה הודיע על מותה.
ב"ניו יורק טיימס" האמריקני הדגישו בכותרת כי המלכה משלה במשך שבעה עשורים. כמו כן, תיארו את "ההתחייבות ללא עוררין שלה לריטואלים מתוקף תפקידה, בתקופה של שינויים סוציאליים וכלכליים, כמו גם שערוריות במשפחה".
"אחרי חגיגיות יובל הפלטינה"
ב"אל מונדו", היוצא לאור במדריד, כתבו: "מותה של המלכה, חודשים אחרי החגיגות של יובל הפלטינה שלה, גורם לצער עמוק בקרב הבריטים, בעיצומו של המשבר הפוליטי והכלכלי העובר על המדינה", וב"לה פיגארו" הצרפתי כתבו: "הנסיך צ'ארלס הופך למלך".
עם מותה של המלכה החל מבצע "גשר לונדון", שם-הקוד לפרוטוקולים שילוו את הממלכה המאוחדת בימים הקרובים, עם שידורי אבל, טקסים והפיכתו של צ'ארלס למלך.
כזכור, בשעות הצהריים העולם עצר את נשימתו עם קבלת הדיווחים על הרעה במצבה הבריאותי של המלכה בת ה-96. בני המשפחה הוזעקו לטירת בלמורל שבסקוטלנד, היכן שהיא שהתה תחת השגחה רפואית צמודה ביממה האחרונה.
בהודעה הרשמית של ארמון בקינגהאם נמסר: "המלכה מתה בשלווה בבלמורל בצהריים".