לראשונה מאז הפשיטה על אחוזתו במאר א-לאגו, הנשיא לשעבר דונלד טראמפ התראיין לפוקס ניוז ואמר כי "יעשה כל מה שביכולתו כדי לעזור למדינה". הוא עוד הוסיף כי "הטמפרטורה חייבת לרדת" וכי "הציבור לא יעמוד בשקט מול הונאה נוספת".
ימים לאחר שהבולשת הפדרלית נכנסה לביתו בפאלם ביץ שבמדינת פלורידה ולקחו משם ארגזים עם חומרים ביניהם מסמכים המסווגים לכאורה כ"סודי ביותר", טראמפ מנסה למזער נזקים. בהקשר זה, טען כי עורכי דינו הציעו למשרד המשפטי את עזרתם בחקירה.
"כעס אדיר במדינה"
"אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לעזור, אני ואנשיי, בהחלט נהיה מוכנים לעשות זאת", אמר הנשיא לשעבר בזמן שהזהיר מפני הרוחות הסוערות בעיקר בקרב תומכיו אשר יצאו בהפגנות ספונטניות לאחר הפשיטה של האף. בי.איי.
טראמפ הוסיף כי "המדינה נמצאת במצב מאוד מסוכן, מעולם לא הייתה תקופה כזו שבה נעשה שימוש באכיפת החוק כדי לפרוץ לביתו של נשיא ארה"ב לשעבר, ויש כעס אדיר במדינה - ברמה שטרם נראתה כמותה, מלבד בזמנים מסוכנים מאוד. שנים של הונאות וציד מכשפות, ועכשיו זה".
כמו כן, הנשיא לשעבר אמר שבזמן החיפושים, סוכני הבולשת הפדרלית "יכלו לקחת ואף 'להשאיר' בביתי מה שהם רוצים", ברמיזה עבה לשתילת ראיות נגדו. "אנשיי התבקשו להמתין בחוץ", הבהיר.
הפר את חוק הריגול
כזכור, בית המשפט בארה"ב התיר לפרסם בסוף השבוע את צו החיפוש לאחוזתו של טראמפ, לפיו הנשיא לשעבר נחשד בהפרת חוק הריגול. טראמפ מסר אז כי "כל המידע סווג והיה מאוחסן באופן מאובטח". לדבריו, ה-FBI "לא היו צריכים 'לתפוס' שום דבר, הם יכלו לקבל את זה מבלי לפרוץ לשחק בפוליטיקה ולפרוץ".
בפשיטה על אחוזתו נמצאו 20 ארגזים של מסמכים. 11 מסמכים סווגו כ"סודיים ביותר". סוכני ה-FBI לקחו יותר מ-30 פריטים, ובהם 20 ארגזי המסמכים, קלסרים עם תמונות, פתק בכתב יד וצו החנינה למקורבו של טראמפ רוג'ר סטון. כמו כן, נכלל בחומר שנאסף מידע על "נשיא צרפת".
החומרים קשורים לנשק גרעיני
משרד המשפטים האמריקני טען בפני בית משפט פדרלי שיש אפשרות סבירה שטראמפ הפר את חוק הריגול, חוק פדרלי האוסר על החזקת או העברת מידע שעניינו הביטחון הלאומי.
בכיר בחיזבאללה: הישגי ישראל ובמיוחד הביפרים - בגלל כשלים ורשלנות אצלנו
פעמיים, סמוך למתקפות על ישראל: הביקורים באיראן של מומחי הטילים מרוסיה נחשפים
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
יו"ר הפרלמנט הלבנוני: ישראל הקימה רצועת ביטחון בטווח קילומטר או שניים בשטחנו
פסגת הליגה הערבית: סעודיה דרשה את פירוז עזה, אלג'יריה תחרים את הכינוס
לצד זאת, נחשף ב"וושינגטון פוסט" כי המסמכים שחיפשו באחוזתו של טראמפ קשורים לנשק גרעיני. עם זאת, טרם נודע אם הצליחו להשיג אותם ואם היה חשש ששותפו עם מדינה זרה. הנשיא לשעבר הכחיש מכל וכל את הדיווח בנושא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו