ברקע יום החברה הערבית בכנסת, נחנך היום (יום ג') באום אל-פחם מרכז החוסן הראשון המיועד לחברה הערבית בישראל. המרכז, שהוקם בהשקעה של 9 מיליון שקלים, נועד לספק מענה מקצועי לכ-220 אלף תושבים באזור ואדי עארה בהתמודדות עם טראומה על רקע האלימות בחברה הערבית.
הפרויקט התקדימי הוא פרי יוזמה משותפת של משרד הרווחה והביטחון החברתי והרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים במשרד לשוויון חברתי, בשיתוף עיריית אום אל-פחם ואשכול מישור החוף. המימון מתחלק שווה בשווה בין משרד הרווחה למשרד לשוויון חברתי, כאשר כל משרד השקיע 4.5 מיליון שקלים.
"הזדמנות לחזק את החוסן הקהילתי בחברה הערבית"
בטקס החנוכה, שנערך בהשתתפות נציגי המשרדים השותפים וראשי הרשויות באזור, אמר שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי: "אנו מחויבים לפתח ולחזק את שירותי החירום והטיפול ביישובי החברה הערבית. מרכז החוסן שהקמנו באום אל-פחם הוא צעד גדול בכיוון להתמודדות עם תופעת האלימות והפשיעה הגואה בחברה הערבית".
המרכז, שינוהל על ידי הקואליציה הישראלית לטראומה, יפעל ב-13 יישובים: אום אל-פחם, באקה אל-גרביה, בסמ"ה, מעלה עירון, זמר, ג'ת, ג'סר א-זרקא, פוריידיס, עארה-ערערה, מייס, אום אל קוטוף ואל עריאן.
טליה לבנון, מנכ"לית הקואליציה הישראלית לטראומה, הדגישה כי "המרכז מהווה מענה לצרכים המורכבים שנוצרים כתוצאה ממעגלי הפגיעה הרחבים של תופעת האלימות, ובמקביל בונה מעגלי תמיכה המחזקים את הקהילה כולה. הקמת המרכז היא הזדמנות לחזק את החוסן הקהילתי ולהעניק כלים להתמודדות עם משברים, מתוך אמונה שביחד נוכל לבנות עתיד בטוח ויציב יותר".
שלמה כהן, מנהל מחוז צפון במשרד הרווחה והביטחון החברתי, הסביר כי המרכז יפעל להקמת צוותי חירום שכונתיים (צח"ש) ויעניק הכשרות לצוותים ברשויות להיערכות לחירום וחיזוק החוסן, לצד מתן מענה טיפולי לתושבים נפגעי האלימות בתחום הטראומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו