ארה"ב עומדת לכפות על ישראל באופן חד-צדדי את פתיחת הקונסוליה הפלשתינית בירושלים. כך אומרים ל"ישראל היום" שני מקורות בוושינגטון המעודכנים במדיניות הממשל.
לפנייתנו, אישר בלקוניות דובר בשגרירת האמריקנית בירושלים את הדברים: "דברי מזכיר המדינה בלינקן מדברים בעד עצמם".
ארבעה חודשים לאחר כינון הממשלה בישראל, הפערים בינה לבין ממשל ביידן נראים כבלתי ניתנים לגישור, חרף ביקורו של שר החוץ לפיד בארה"ב השבוע.
ארה"ב עומדת על חידוש פעולתו של המתחם לקונסוליה הפלשתינית, ברחוב אגרון שבמערב ירושלים. בכירי הממשלה מתנגדים בתוקף לצעד, שמתפרש בעיני הצמרת הישראלית כביטוי סמלי לחלוקה עתידית של ירושלים ולהכרה אפשרית בה כבירת הפלשתינים. לפי המקורות האמריקניים, הממשל ינסה בשלב הראשון להגיע להסכמות עם ישראל. אם הדבר לא יצלח, לאחר שיאושר תקציב המדינה בכנסת והממשלה תתייצב, עשוי הממשל לנקוט צעד חד-צדדי.
המתחם באגרון משמש כיום מעונו הרשמי של השגריר האמריקני בישראל. המקום שימש עד 2019 קונסוליה עצמאית לרשות הפלשתינית, ונסגר בידי ממשל טראמפ.
בישראל סבורים שהאמריקנים צריכים לפתוח את הקונסוליה ברמאללה או באבו דיס, מחוץ לגבולות המוניציפליים של העיר. הממשל שולל הצעות אלו מכל וכל.
לדברי מקור אמריקני, בתרחיש קיצוני השגריר האמריקני המיועד טום ניידס יחל להפעיל באופן עצמאי את הקונסוליה בלי אישור ישראלי, בסמוך לכניסתו לתפקיד בעוד כמה שבועות ולאחר שהכנסת תאשר את תקציב המדינה.
ח"כ ניר ברקת מהליכוד אמר ל"ישראל היום" שגם אליו הגיע מידע שלפיו הממשל יכפה על ישראל את פתיחת הקונסוליה. בקיץ האחרון טס ברקת לארה"ב כדי לנסות למזער נזקים בהקשר זה: "מבחינת ממשל ביידן, אין הכרה אמריקנית בירושלים המאוחדת כבירת ישראל והדבר שנוי במחלוקת".
יו"ר האופוזיציה ח"כ בנימין נתניהו סנט בבנט: "ושוב הממשלה 'מכילה', גם כשמדובר בירושלים".