לאחר שבליכוד התנו את העברת חוק "איחוד משפחות" בתמורה להסדרת ההתיישבות הצעירה ביו"ש, שר הביטחון בממשלה הטרייה, בני גנץ, פנה לבקשת תמיכה בחוק ממי שהיה שותפו עד לא מזמן להנהגה וכעת מכהן כיו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו.
בניסיון להבטיח רוב לחוק במליאת הכנסת, השר גנץ ביקש מנתניהו לפעול להעברתו. "מדובר בחוק הכרחי לשמירה על ביטחון המדינה ואופייה היהודי והדמוקרטי", אמר היום גנץ. "יש לשים את השיקול הביטחוני מעל לכל שיקול פוליטי". הוא הוסיף: "גם ברגעים קשים מבחינה פוליטית, שמנו את ישראל לפני הכל".
בליכוד הגיבו: "מי שביטחון ישראל חשוב לו לא מקים ממשלה עם רע״מ. מי שביטחון ישראל חשוב לו עושה מעשה ויוצא מהממשלה הזאת מייד".
ח"כ יואב קיש היה כתב באופן ישיר מהי מטרת האופוזיציה: "החוק טוב, הוא שומר על מדינת ישראל וצביונה, אבל יש שיקולים פוליטיים. אנחנו רוצים להפיל את הממשלה".
ח"כ מיקי זוהר אמר: "אנחנו לא רשת הביטחון של הממשלה המסוכנת הזו. למעשה הם כבר בחרו ברשת ביטחון וזו הרשימה המשותפת. יש להפיל את הממשלה הזו בהקדם לפני שייגרם פה אסון לאומי אדיר".
במקביל, גנץ הורה ליו"ר סיעת כחול לבן, ח"כ איתן גינזבורג, לפעול מול יו"ר הקואליציה החדשה, ח"כ עידית סילמן, לטובת גיוס תומכים נוספים. גנץ ציין כי הוא "מצפה גם מהקואליציה לפעול באחריות להעברת הצעת החוק".
כזכור, הארכת חוק "איחוד משפחות" לא הועלתה לסדר היום בוועדה המסדרת של הכנסת לכאורה בשל חשש של הקואליציה כי הוא לא יזכה לרוב משום שמפלגות השמאל ורע"מ יתנגדו לו ובאופוזיציה לא יתמכו בו.
החוק הוא "הוראת שעה" השוללת מתן אזרחות ישראלית או תושבות בישראל לפלשתינים תושבי יהודה והשומרון או רצועת עזה, שהם בני זוג של אזרחים ישראלים. עקב היותו הוראת שעה, נדרשת הארכה מדי שנה, כשלקואליציה יש שלושה שבועות להעבירו. השאיפה בקואליציה היא לדון בסוגיה הנפיצה בוועדת החוץ וביטחון, שבה לא חברים ח"כים מהסיעות הערביות, לרבות רע"מ. בפועל, הדיון אמור להיערך בשיתוף ועדת הפנים, שבראשה עומד ח"כ מנסור עבאס.
האופוזיציה דורשת מאוחנה להתנצל על היחס למשפחות החטופים: "כתם על הכנסת בניהולך"
גפני: "אם חוק הגיוס לא מגיע עד ז' באדר - נפסיק להצביע עם הקואליציה"
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
השר לשעבר והאב השכול יזהר שי תקף את נתניהו: "ראש ממשלה פחדן וכושל"
בנט לאחר איסור הכניסה למליאה למשפחות שכולות: "נתק מוחלט של ממשלת האסון"
בליכוד הציעו לסייע להארכת הוראת השעה. ח"כ מיקי זוהר צייץ כי "הקואליציה ביטלה את הדיון בוועדה המסדרת בנוגע למניעת איחוד משפחות. הם פשוט לא מסוגלים לשמור על מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. נסכים לסייע להם אם הם יסכימו לקדם לנו את החוק להסדרת ההתיישבות הצעירה ביו"ש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו