חבר הכנסת לשעבר יזהר שי ביקר בחריפות את המשך קידום הרפורמה המשפטית ע"י הקואליציה וקיום דיון על שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים בכנסת שמתקיים כעת (רביעי). "הממשלה הזו והעומד בראשה, עוסקים בשיטתיות בלפלג אותנו, לשסע אותנו זה בזה, בלקרוע אותנו כחברה וכאומה, בזמנים הקשים ביותר מאז קום המדינה".
שר המשפטים יריב לוין מציג את הרפורמה המשפטית שלו במערכת המשפט / יוני ריקנר
שי, שבתחילה תמך במהלך של הרפורמה, הסיר את תמיכתו במהלך לפני כחודשיים בעקבות ההחלטה של שר המשפטים יריב לוין להביא לדיון בממשלה את הליך הדחתה של היועמ"שית גלי בהרב מיארה.
בפוסט שכתב ברשת X התייחס שי לדבריו של הפרופ' אלן דרשוביץ כי הממשלה מתנהגת בטיפשות כשהיא עוסקת בחקיקה שנויה במחלוקת במקום להתמקד בלחימה. "אני אוסיף על דבריו: הממשלה הזו והעומד בראשה, עוסקים בשיטתיות בלפלג אותנו, לשסע אותנו זה בזה, בלקרוע אותנו כחברה וכאומה, בזמנים הקשים ביותר מאז קום המדינה".
הפרופסור הידוע אלן דרשוביץ, תומך ישראל אמיץ, אמר השבוע בראיון בגל"צ שממשלת ישראל מתנהגת בטיפשות כשהיא עוסקת בחקיקה שנויה במחלוקת משמעותית במקום להתמקד בלחימה באויבים שמבחוץ.
אני אוסיף על דבריו: הממשלה הזו והעומד בראשה, עוסקים בשיטתיות בלפלג אותנו, לשסע אותנו זה בזה, בלקרוע אותנו…
— Izhar Shay - יזהר שי (@Izhars7) March 26, 2025
לדבריו, משמעות החוק אולי אינה קת הדמוקרטיה אך הוא רחוק מהמקום אליו היו אמורים להגיע בהסכמות משותפות. עוד הוסיף כי לאחר שהפסיק את תמיכתו בחוק לוין ויו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן חזרו אחורה לגרסאות גרועות יותר של החוק.
"ביחד עם שרי הממשלה האחרים, הם מפנים את מרצם להתקפות בוטות על בית המשפט העליון, על שומרי הסף, על ראש השב"כ, על פעילי המחאה, על אחדות החברה הישראלית. ולכן, מר דרשוביץ, הם לא רק טפשים. הם גם אנשים חסרי מוסר ועמוד שידרה מנהיגותי, שעוסקים בפילוג האומה ובהגברת להבות המריבה הפנימית שבתוכנו, כדי לחפות על אחריותם למחדל הנורא, לאסון הגדול בתולדות המדינה ולעובדה המזעזעת ש-59 מאחיותינו ואחינו עדיין חטופים בעזה, בעוד ה"מנהיגים" שלנו עוסקים בלהרוס ולחרב אותנו מבפנים".
כאמור, הדיון בכנסת לקראת ההצבעות בקריאה השנייה והשלישית מתקיים היום , וההצבעות עצמן ייערכו רק מחר, עם סיום הפיליבסטר של האופוזיציה.
על פי ההצעה, הוועדה למינוי שופטים תורכב מתשעה חברים, הכוללים את נשיא בית המשפט העליון ושני שופטים נוספים, שר המשפטים (כיושב ראש), שר נוסף, שני חברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, ושני נציגי ציבור שהם עורכי דין בכירים בעלי ניסיון של עשר שנים לפחות.
המתווה המוצע כולל מנגנון הצבעה מיוחד: בבחירת שופטים בערכאות נמוכות יידרש רוב הכולל נציג קואליציה, נציג אופוזיציה ושופט, ואילו בבחירת שופט עליון יידרש רוב משותף לנציגי הקואליציה והאופוזיציה. בנוסף, הוצע מנגנון "שובר שוויון" שזכה לביקורת, לפיו במקרה של חסר בשופטים, כל צד יציע שלושה מועמדים שהצד השני יידרש לבחור מביניהם.