ברשות המיסים הודיעו כי יבחנו מחדש את מתן סעיף 46, המעניק החזר מס לתורמים לפורום קהלת, זאת בכפוף לאישור ועדת כספים של הכנסת. לפני כשבועיים, בעקבות פניית חברי כנסת מהשמאל לוועדת כספים בטענה לפוליטיזציה של העמותה, פורום קהלת נמחק מרשימת העמותות שייהנו מהטבת המס, אך כעת נראה כי הנושא יעלה לדיון מחדש.
ל"ישראל היום" נודע כי ברשות המיסים הוחלט לאשר שוב אחרי הבדיקות הנוספות סעיף 46 בכפוף לאישור וועדת הכספים של הכנסת. בעקבות ההחלטה הזו צפוי להתקיים דיון נוסף בשבועות הקרובים לאחר שתגובש רשימת העמותות הנוספות שאושרו על ידי הרשות לקבלת סעיף 46.
בקיץ 2023 התורם המרכזי של פורום קהלת הודיע על הפסקת תרומותיו לכל המוסדות שנתמכים על ידי בישראל, כולל לפורום קהלת. באפריל 2024, דיווחנו שפורום קהלת נערך לקיצוצים בעקבות המלחמה והפסקת התרומות של התורם המרכזי. מה שהוביל לקמפיין גיוס המונים וארבעה מיליון שקלים בתרומות מיותר מעשרת אלפים איש ואישה.
בשל העובדה שעד כה היה הארגון ללא סעיף 46 המעניק החזר מס של 35% לתורמים הפורום החל תהליך לקבלת הסעיף ולאחר השלמת התהליך הביורוקרטי רשות המסים אישרה את פורום קהלת להעלאה בוועדת הכספים של הכנסת.
מי שהוביל את המאבק נגד קהלת בוועדת כספים הוא מרכז ועדת כספים באופוזיציה ח"כ ולדימיר בליאק, בעוד ח"כ עמית הלוי מהליכוד טען מנגד שלא ייתכן שלא יינתן אישור לפורום קהלת בשעה שעמותות אחרות חלקן בעלות זיקה מוצהרת למפלגה יאושרו.
אולם בדיון האחרון לאחר שאנשי רשות המיסים הקריאו בדיון מכתב מצד ראש רשות המיסים שנדרש זמן נוסף לבדיקה הוחלט לאשר את כל העמותות ולהחליט מאוחר יותר לאחר בירור בעניינו של פורום קהלת.
בפנייתנו לרשות המיסים כדי לבחון כמה פעמים קרה בחמש שנים האחרונות שאושרה עמותה לסעיף 46 ואז הוחלט למשוך את העמותה מהרשימה בגלל טענה למפלגתיות, השיבו ברשות: "איננו מנהלים מעקב אחר מספר המקרים שבהם בקשה מועברת לבחינה נוספת. לא מדובר באירוע חסר תקדים והדבר קרה מספר פעמים בעבר מסיבות שונות".
באשר לשאלה האם הדוגמאות שהועלו נגד קהלת ייחודיות לארגון הזה או שיש עמותות שמחזיקות בסעיף 46 השיבו ברשות המיסים כי "חלק מהטענות שהועלו ניתן להעלות ביחס לעמותות נוספות, אולם טענות אלה אינן מהוות עילה למניעת אישור לפי סעיף 46.
"בטוחים שהמלצת הרשות תתקבל ע"י נבחרי הציבור"
טענות אחרות, שעשויות להוות עילה שכזו, לא ידוע לנו כי ניתן לטעון אותן ביחס לעמותות אחרות, אולם אין זה אומר שהטענות נכונות ביחס לפורום קהלת, העניין נמצא בבדיקה".
תגובת פורום קהלת: "עם תום בירורן של טענות מופרכות וצבועות שהועלו כנגד פורום קהלת, רשות המיסים שבה והמליצה לוועדת הכספים של הכנסת להעניק לתורמים לנו פטור ממס ואנו בטוחים שהמלצתה תתקבל על ידי נבחרי הציבור".
מח"כ ולדימיר בליאק נמסר בתגובה:"רשות המיסים החליטה שוב לבקש מוועדת הכספים להעניק לפורום קהלת אישור על פי סעיף 46א לפקודת מס הכנסה (זיכוי ממס לתורמים). בחודש האחרון, בשני דיונים בוועדה, הצגתי לרשות המיסים ראיות רבות, המעידות על פעילות פוליטית מפלגתית של פורום קהלת - קשרים הדוקים עם הליכוד, סמינרים משותפים, הרצת מועמדים מטעם קהלת בפריימריז ועוד. לאחר שמנהל רשות המיסים החליט, בהמשך לפנייתי ובאופן תקדימי, להוציא את פורום קהלת מרשימת העמותות לאישור, מהליכוד הופעלו לחצים כבדים, במטרה לקדם את מתן האישור. אם הפרסום הוא נכון, הלחצים הללו הניבו פרי. בסוף יש חוק, ויש נוהל ברור האוסר על מתן אישור לעמותה שמנהלת פעילות פוליטית מפלגתית. אני אעמוד על כך. מציע לנציגי רשות המיסים לבוא מוכנים, כי הם יצטרכו לעבוד קשה, על מנת להסביר ולנמק את החלטתם. אני אהיה שם - להיאבק ולעדכן אתכם. בסיבוב הקודם ספגתי לא מעט נאצות ברשתות מתומכי קהלת. הם מוזמנים לא להשתדל, זה לא מרתיע אותי. חבל על האנרגיות".