אביגדור ליברמן: ״טבח 7 באוקטובר לא היה קורה תחת ממשלת השינוי"

יו"ר ישראל ביתנו אמר את הדברים בוועידת מרכז הבניה הישראלי באילת • הוא התייחס לכוונות הממשלה לבנות ולהתיישב בעזה: "גולדקנופף מכין תוכנית התיישבות בעזה? אני בעד שכל חסידות גור תתיישב ברצועה" • לגבי הבחירות הבאות אמר: " אנחנו בקשר עם כולם, המטרה הראשונה היא להקים קואליציה ציונית רחבה, מקיר לקיר"

ח"כ אביגדור ליברמן בוועידת מרכז הבניה הישראלי באילת. צילום: עידן גרוס

יו״ר ישראל ביתנו ח״כ אביגדור ליברמן בוועידת מרכז הבנייה באילת: ״שמעתי ששר השיכון גולדקנופף מכין תכנית להתיישבות בעזה. אני בעד שכל חסידות גור תתיישב בעזה. אין עם זה שום בעיה. קודם כל צריך לשקם את ההתיישבות בצפון ובעוטף עזה".

השר יצחק גולדקנופף בסיור עם תנועת "מחלה" בציר נצרים (ארכיון), צילום: דוברות השר גולדקנופף

במסגרת ועידת מרכז הבנייה נשאל יו״ר ישראל ביתנו ח״כ אביגדור ליברמן, על ריצה משותפת בבחירות הקרובות ואמר: ״אני בקשר מצוין עם בנט, גנץ, לפיד, ויאיר גולן. אנחנו מדברים ומחליפים דעות. כרגע, אנחנו ממוקדים בשבוע הקרוב בחוק ההשתמטות, שהוא אבסורד מוחלט. רוב מצביעי הליכוד והציונות הדתית מתנגדים לחוק הזה. דווקא הציבור הדתי-לאומי הוכיח את עצמו במלחמה – לחמו כמו אריות, שילבו לימודי תורה עם שירות צבאי ולימודים, ושילמו מחיר כבד.

קשה לי להבין איך הנציגים שלהם מקדמים חוק כזה שמנוגד לערכים שלהם. המטרה הראשונה שלנו היא להקים קואליציה ציונית רחבה, מקיר לקיר. התנאי המרכזי לכך יהיה חוק גיוס שיחול על כולם – בלי זה, אין זכות קיום לממשלה. לא כולם צריכים ללכת לסיירת מטכ"ל, אבל כולם צריכים לתרום, בין אם בשירות צבאי או בשירות אזרחי – בשב"ס, כיבוי אש, רפואת חירום ועוד תחומים שבהם חסר כוח אדם. יש מקום לכולם, וכל מפלגה שתסכים לעקרון הזה תוכל להצטרף".

"לא מבין איך מקדמים חוק השתמטות כזה", צילום: אורן בן חקון

ליברמן הוסיף: ״קודם כל צריך להפיל את הממשלה הזו שזו הממשלה הכי נוראית בתולדות ישראל. מה שאני רואה בכל הסקרים זה שריצה משותפת מורידה את כמות המנדטים, לכן אין פה אגו. הוכחנו את זה בממשלה הקודמת. היה לא פשוט לא לפיד ולא לגנץ לוותר לבנט שהייתה המפלגה הקטנה בקואליציה, רק כדי לשמור אותו בצד הזה. כל אחד ידע להיתלות פה מעל האגו ולוותר. כרגע המשימה מבחינתי להוריד את הממשלה הזו ולהביא מקסימום מנדטים.״

ח״כ ליברמן הוסיף: ״יש לנו מעל 800 חיילים הרוגים, מעל 1,200 אזרחים הרוגים ויותר מ-12,000 פצועים, לצד נזק כלכלי עצום. היו מספיק התרעות לפני האירועים, והעובדה שזה לא נמנע היא הכשל הגדול. המלחמה מנוהלת באופוריה על הצלחות מול סוריה, איראן והחות'ים, אך צריך לזכור שההישגים הם תוצאה של הצבא והטייסים – אותם טייסים שהותקפו ציבורית רק לפני שנה, ואיש לא התנצל על כך.
נתניהו קיבל התרעות מדויקות לגבי ה-7 באוקטובר, אך סירב לקחת אחריות. האחריות על האירועים רשומה על הדרג המדיני".

מחבלים מסתערים על בסיס צבאי בשבעה באוקטובר (ארכיון), צילום: מתוך תחקיר "זמן אמת"

״כשהייתי בממשלת השינוי, התמקדתי בדבר אחד – כלכלה. אבל אני אומר בבירור: ה-7 באוקטובר לא היה קורה תחת ממשלת השינוי. היו שם אנשים רציניים וקשובים. לעומת זאת, כשאני מסתכל על הקבינט הנוכחי, קשה לי לראות איך אפשר לקיים בו דיון משמעותי. פעם אחרונה שהתקיימו דיונים רציניים בנושאים קריטיים, כמו איראן, הייתה בין 2009 ל-2011. אז התקיימו דיונים מעמיקים עם אנשים שהיו בעלי ידע וניסיון".

ממשלת השינוי (ארכיון), צילום: ללא קרדיט

"היום, אני לא יודע עם מי נתניהו יכול לקיים דיון משמעותי כזה. יתרה מכך, בקבינט הנוכחי אמרו שחמאס מורתע ואין לו עניין במלחמה. אבל למה המלחמה התחילה דווקא ב-7 באוקטובר? כי בין ה-17 ל-29 בספטמבר היו מהומות על הגדר, שכללו ירי ופגיעה בתשתיות, וב-29 בספטמבר זה הסתיים בעוד מהלך של הסדרה והכלה מול חמאס – הגדלת מכסת הכסף ב-50% והרחבת מרחב הדיג".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר