בקואליציה מזהירים את בית המשפט: אם תציבו דד-ליין למינוי נשיא לעליון נקדם את שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים

מחר יתקיים בבג"ץ דיון בעתירה למינוי נשיא קבוע לביהמ"ש העליון • בקואליציה אומרים כי "קציבת זמן לשר המשפטים להשלמת תהליך המינוי של עמית תהיה חצייה של אחרון הקווים האדומים"

יריב לוין וגלי בהרב-מיארה . צילום: אורן בן חקון

בית המשפט העליון ידון מחר (חמישי) בעתירה של התנועה לאיכות השלטון נגד שר המשפטים יריב לוין בטענה לביזיון בית המשפט בגין אי מינוי נשיא קבוע לבית המשפט העליון.

בקואליציה מזהירים את בית המשפט ואומרים כי אם הוא ידחק אותם לפינה, לא תהיה להם ברירה אלא לחוקק את החוק לשינוי הרכבה של הוועדה למינוי שופטים.

ההערכה בקואליציה היא כי לבית המשפט יש מחר שתי אפשרויות ריאליות: הוצאת צו נגד לוין בגין אי קיום צו וביזיון ביהמ"ש (להערכתם מדובר בסיכוי נמוך); או לנקוב בדד-ליין לקיום הצו ולמינוי נשיא לעליון (סבירות גבוהה יותר).

השופט יצחק עמית. האם ימונה לנשיא קבוע?, צילום: אורן בן חקון

בקואליציה אומרים כי "קציבת זמן לשר המשפטים להשלמת תהליך המינוי של יצחק עמית לנשיא תהיה חצייה של אחרון הקווים האדומים ותביא להבאת החוק לשינוי הרכב הוועדה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית".

כידוע, חקיקת שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים היא הסעיף המרכזי והחשוב ביותר ברפורמה המשפטית שהוביל לוין בשנת 2023 - ושנעצרה בסופו של דבר.

לתפיסתו של לוין, שינוי הרכב הוועדה היא הרפורמה המשפטית האמיתית שתוכל לגרום לשינויים במערכת המשפטית ולהפוך אותה למאוזנת יותר.

הוועדה למינוי שופטים (ארכיון). שינוי הרכבה הוא חלק מרכזי ברפורמה של לוין, צילום: מיכאל דימנשטיין, לע״מ

כזכור, גלי בהרב-מיארה, היועצת המשפטית לממשלה, אמרה בימים האחרונים כי "כפי שנקבע גם בפסק הדין, קיימת דחיפות ברורה ורבה בבחירת נשיא קבוע לבית המשפט העליון, זאת, לאור הצורך הדחוף להבטיח את עצמאותה של הרשות השופטת ולמנוע כל תלות של הרשות השופטת ברשות המבצעת, וכן, למנוע את המשך הפגיעה ברשות השופטת".

"נכון כי בית המשפט הנכבד יקבע, לאחר שישמע את הצדדים בדיון, מהו המועד האחרון שעד אליו יש לקיים את החובה המהותית העולה מפסק הדין - בחירת נשיא לבית המשפט העליון", הוסיפה היועמ"שית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר