בעקבות העדויות שנצברו על מעורבותה של אונר"א בפשעי 7 באוקטובר נגד יישובי עוטף עזה, וכן בהמשך להחלטתן של מדינות העולם, בהן ארה"ב, בריטניה וצרפת, להשהות את הסיוע הכספי לארגון, ננקט צעד ראשון מצד משרד החינוך.
שר החינוך, יואב קיש, יחד עם גורמים בעיריית ירושלים ובמשרד החוץ צפויים לדון השבוע באפשרות לשנות באופן תקדימי את מדיניות משרד החינוך כלפי פעילות החינוך של אונר"א במזרח ירושלים. לדברי גורמים במערך החוץ של ישראל - לצד הניסיון לאתר מנגנוני סיוע חלופיים ברצועה, יפעל לראשונה גם משרד החינוך לצמצום היקפי ההשפעה וההסתה של מערכת החינוך של אונר"א בירושלים.
מדובר בכוונה לצעד ראשון שתנקוט ישראל מאז הפרסומים המצטברים על השתתפות עובדי אונר"א בטבח. צעד עתידי שיתווסף להחלטת מדינות רבות בעולם לבלום התרומות לארגון עד לסיום הטיפול בממצאים החדשים.
בעשור האחרון, דווח פעם אחר פעם על אודות התכנים המסיתים במנגנון החינוכי של אונר"א, אולם זולת הכרזות - דבר לא נעשה כדי לצמצם את פעילות הארגון במזרח ירושלים. אחת ממטרות הפגישה הצפויה השבוע היא לנצל את ההזדמנות הבינלאומית שמאפשרת לנקוט צעדים נגד אונר"א, הגם שמדובר בארגון מטעם האו"ם.
בתוך כך, לשאלת "ישראל היום" באשר לצמצום פעילות אונר"א בחלוקת הסיוע בעזה לנוכח העיסוק הבינלאומי בסוגיה - במל"ל טוענים כי נדרש לאתר ארגוני סיוע ורווחה חלופיים. אולם, חרף הממצאים והמידע המקיף בנוגע לשליטה של חמאס באונר"א ולשילוב אנשיו בארגון, בישראל ממשיכים להעביר את הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה דרך מנגנוני אונר"א. סיוע שממשיך לעבור גם נכון לזמו כתיבת שורות אלו.
ממשרד ראש הממשלה נמסר, בשם המטה לביטחון לאומי, כי: "הקבינט טרם דן במשמעויות החשיפה בדבר מעורבות עובדי אונר״א במתקפת חמאס באוקטובר. עמדת הממשלה כידוע היא כי אונר״א מנציחה את 'הפליטות הפלשתינית' כמדיניות מכוונת לא רק בעזה. לפיכך נדרש לאתר ארגוני רווחה וסיוע שיפעלו ללא סדר יום פוליטי העוין למדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו