סערת התפילה של בן גביר: בסביבתו של השר לביטחון לאומי אמרו הערב (שלישי) כי על האף ההתנגדות וההודעות של חבריו לקואליציה ובראשם ראש הממשלה, הוא לא מתכוון להתקפל מכוונתו לערוך תפילה ביום חמישי הקרוב.
"בן גביר מתייחס בכבוד לביקורת של נתניהו, מבין את הטענות, אבל מה שנעשה ביום כיפור בתל אביב היה חצייה של קו אדום. הימין הפך להיות ילד כאפות. בנסיבות כאלה שזורקים אנשים מהמרחב הציבורי, שהורסים תפילת יום כיפור, יש חשיבות להגיע לשם. בלי מכות, בלי אלימות, אבל לא ניתן שיהודים יסולקו מהמרחב", הדגישו מקורביו של השר.
לדבריהם, "כבר חודשים ארוכים שאמרו על בן גביר בכל מיני הזדמנויות שהוא יתקפל, זה לא קרה והוא לא מתכוון להתקפל גם הפעם בגלל לחץ של אנשי הצינות הדתית".
גורמים בעוצמה יהודית תקפו הערב את יו"ר ועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן לאחר שמוקדם יותר היום העביר ביקורת על בן גביר ואמר: איתמר, כוונותיך רצויות אך מעשיך אינם רצויים". "רוטמן חלש אופי", אמרו גורמים במפלגה, "הוא משחק אותה בוועדה, אבל בפועל מתקפל פעם אחרי פעם. אם לא תהיה רפורמה זה הרבה בגללו ובגלל סמוטריץ'. ראינו בהצבעה על הסבירות איך הוא ובצלאל רצו אחוזי אמוק לדחות את החקיקה".
בלשכת ראש הממשלה ניסו הערב לשוחח עם בן גביר ולעדכן אותו בעמדת ראש הממשלה, אך שיחה בין השניים לא התרחשה נכון לשעה זו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו