נראה שהאיום בתביעת לשון הרע של השרה אורית סטרוק עשה את שלו: פעיל המחאה, דני גלנט, מחק את הציוץ שבו האשים אותה אתמול (שלישי) ב״סילוק ערביות ממפגש עם בנות שירות (עליהן היא ממונה) בבית החולים הדסה״. סטרוק עדיין דורשת התנצלות ופיצוי. יצוין כי לא רק שלא דרשה להוציא מתנדבות ערביות, אלא שנציגות שלהן אף השתתפו במפגש.
כאמור, סטרוק שלחה בעזרת עורך דינה עו"ד שמואליאן, מכתב התראה לפני תביעת לשון הרע, על סך כ-100,000 ש"ח בעקבות הציוץ בו פרסם כי ''אורית סטרוק באה לברך את בנות השירות הלאומי, לפני כן דאגה שהחדר ינוקה מערבים וערביות". גלנט נדרש להסיר פרסום זה וכל פרסום אחר הדומה לו, מכל הרשתות החברתיות, ולפרסם בכל הרשתות החברתיות מודעת התנצלות בנוסח שיתואם עם הח"מ, לא יאוחר מ-24 שעות.
במהלך האירוע המדובר, אירוע הוקרה למתנדבי ומתנדבות השירות הלאומי בבית הרפואה הדסה עין כרם, התפרצו מספר מפגינים שניסו לפוצץ את האירוע ללא הצלחה. לטענת השרה, לאחר שהמפגינים הוצאו מהאולם נשארה השרה סטרוק עם מתנדבות ומתנדבי השירות לאומי וביניהם גם ערביות וערבים שהשתתפו באירוע, ואף ניהלו שיח מכובד וקשוב עם השרה בנושא השירות הלאומי, והצטלמו יחד אתה.
בתשובה לפניית "ישראל היום" נמסר כי לרופא שהעליל על הובהר כי "המרכז הרפואי הדסה הינו בראש ובראשונה ביתם של כלל אזרחי המדינה מכל המגזרים וקבוצות ההשתייכות ומעניק רפואה שוייונית לכל אחד מהם. בתור שכזה מכבד המרכז הרפואי דיעות ותפיסות שונות אולם ביטויים לא יבוא בין כותלי המרכז הרפואי. הדסה תכבד כל מבקר הבוחר לבוא בשעריה ובוודאי אם מדובר בשרה או שר בממשלת ישראל שנבחרו בצורה דמוקרטית. מסר זה מועבר באופן קבוע לצוותי הדסה והועבר גם אל המעורבים באירוע".
בתנועת ״ישראל שלי״, תקפו בחריפות את הרופא, שצעק על סטרוק - פרופ' איתן גלון, רופא בהדסה עין כרם. ברשומה בפייסבוק התנועה קראה לפעיליה להתלונן בפני מנכ״ל הדסה: ״שלשום תקף פרופ' גלון באופן גס ובוטה את השרה אורית סטרוק. הוא עשה את זה במדי רופא, בתוככי בית החולים, המקום שאמור להיות הכי מכיל והכי שוויוני בעולם. שם, עם מדי הרופא שלו, רופא שאמור להיות התגלמות הטוב והטוהר, התפרץ לעבר שרה בישראל, תוך שהוא מטיח בה האשמות שווא ומקלל אותה. משמיץ אותה סתם ומלבין את פניה מול כולם. והכל, כשהוא בזמן עבודה, בתפקידו כרופא".
עוד הוסיפו: "בחדר בו התקבצו משרתי השירות הלאומי היו יהודים וערבים, יהודיות וערביות. זה לא הפריע לפרופסור המהולל לשקר ולשאול ׳שמתם לב שאת כל הערביות הוציאו מפה? שיתביישו׳. רופאים כאלה מרסקים את האמון הציבורי בדבר שאמור להיות הכי טהור שיש. איך הרופא הזה, פרופ' גלון, יטפל ויתייחס למטופלים תומכי הרפורמה שיגיעו אליו? איך הוא יתייחס למטופלות עם כיסוי ראש שיזדקקו לשירותיו? איזה יחס וטיפול ייתן למטופלים חובשי כיפה שיבואו לפתחו? איזו בושה, איזה חוסר אחריות״.
בישראל שלי מתחו ביקורת על הנהלת הדסה. ״איך יכול להיות שיש שתיקה מצד הנהלת בית החולים? למה לא זומן הפרופסור הנכבד לבירור משמעתי אצל מנכ"ל בית החולים, פרופ' יורם וייס? שילחו מייל מנומס וחד לפרופ' וייס, מנכ"ל הדסה, ודירשו חקירה וטיפול חד משמעי ופומבי בפרופסור גלון ששבר את שבועת הרופא ויצר נזק אדיר גם לרופאים וגם להדסה עין כרם״.
הדסה: "התבטאויות פוליטיות לא יבואו בין כותלי המרכז הרפואי"
מהמרכז הרפואי הדסה נמסר בתגובה: "המרכז הרפואי הדסה הינו בראש ובראשונה ביתם של כלל אזרחי המדינה מכל המגזרים וקבוצות ההשתייכות ומעניק רפואה שוויונית לכל אחד מהם. בתור שכזה מכבד המרכז הרפואי דעות ותפיסות שונות אך חשוב להדגיש ולהבהיר: התבטאויות פוליטיות לא יבואו בין כותלי המרכז הרפואי. אנשי הצוות של המרכז הרפואי הדסה, בעת שהייתם בתוך המרכז הרפואי או בפעילות מטעמו, יעסקו אך ורק בטיפול בחולים, בבריאותם ובשיפור איכות חייהם.
האופוזיציה דורשת מאוחנה להתנצל על היחס למשפחות החטופים: "כתם על הכנסת בניהולך"
גפני: "אם חוק הגיוס לא מגיע עד ז' באדר - נפסיק להצביע עם הקואליציה"
פרסומת | המירוץ לאולימפיאדה: מהמיונים להישגים
השר לשעבר והאב השכול יזהר שי תקף את נתניהו: "ראש ממשלה פחדן וכושל"
בנט לאחר איסור הכניסה למליאה למשפחות שכולות: "נתק מוחלט של ממשלת האסון"
"הדסה תכבד כל מבקר הבוחר לבוא בשעריה ובוודאי אם מדובר בשרה או שר בממשלת ישראל שנבחרו בצורה דמוקרטית. מסר זה מועבר באופן קבוע לצוותי הדסה והובהר גם למעורבים באירוע, על מנת שארוע שכזה לא יחזור בשנית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו