בזמן עליית מחירים ובשיא האינפלציה, ועדת הכנסת בראשות ח"כ ניר אורבך הודיעה היום (שלישי) כי היא תתכנס בספטמבר לדיון והצבעה בהעלאת שכרם של חברי הכנסת.
הדיון יתקיים ביוזמת ועדת הכנסת לאור מסקנותיה של ועדת אלבשן - ועדה חיצונית אשר דנה בנושא. בין בין המסקנות השונות, ציינו בוועדה כי יש להמיר כספים מתקציב הקשר לבוחר של הח"כים לטובת העלאה של 910 ש"ח נטו לכל ח"כ במשכורת החודשית.
"חונקים את הציבור"
תקציב הקשר לבוחר מיועד לשימוש הח"כ לפעולות שיסייעו לו להעביר את מסריו לציבור הרחב. בקואליציה לוחצים לדחות את הדיון בועדת כנסת על העלאת שכר הח"כים לאחר הבחירות, כדי שלא יהיה דיון שכזה בשיא עליית המחירים והאינפלציה.
במפלגת העבודה הודיעו כי הם יתנגדו להעלאת שכר חברי וחברות הכנסת: "נתנגד בהצבעה להעלאת שכר חברי הכנסת. בתקופה בה הציבור הישראלי מתמודד עם יוקר מחיה שמקשה על חיי היום-יום לא ייתכן כי שכר נבחרי הציבור יעלה. מוטב שבתקופה זו, תתגייס כנסת ישראל להעלאת שכר המינימום ולמאמץ משותף להורדת יוקר המחיה".
בתוך כך גם בסיעת מרצ הביעו התנגדות, ח"כ מיכל רוזין צייצה: "לא ניתן להעלות את שכר הח"כים בזמן ששכר המינימום נשחק ויוקר המחיה חונק פה את הציבור."