תגובות סוערות במערכת הפוליטית לפינוי האלים של מאחז עמונה הבוקר (חמישי). בעוד בשמאל קוראים למצות את הדין עם הנוער שהפגין במקום, בימין קוראים לראש הממשלה לא לעשות איפה ואיפה, ולפנות בהקדם גם את היישוב הבלתי חוקי חאן אל-אחמר.
לדברי המשטרה, הכוחות שהגיעו לעמונה לפנות בוקר נתקלו בכ-300 מתפרעים שהבעירו צמיגים בכניסה למאחז, שפכו שמן על כבישי הגישה ויידו אבנים וסלעים לעבר הכוחות. על מנת להשתלט על המתפרעים, הכוחות נאלצו לבצע שימוש באמצעים לפיזור הפגנות ולא בוצע כל שימוש בירי גומי, כך לפי המשטרה.
עוד נמסר כי "עם סיום הפינוי הראשוני במתחם, התבצרו כמה עשרות מפרי סדר בשני המבנים והמשיכו להשתמש באלימות פיזית ומילולית כלפי השוטרים. באירוע נפצעו 23 שוטרים שפונו לבתי החולים כתוצאה מיידוי אבנים וחבלות, שבין היתר כללה דקירת קצין בידיו על ידי עצם חד. בפעילות נעצרו עד כה שבעה חשודים בגין האלימות שהופעלה כלפי הכוחות, וייתכנו מעצרים נוספים בהמשך".
"הימין החדש" בתגובה לאירועים בעמונה: "אנחנו קוראים לראש הממשלה לפנות כבר היום את הבנייה הערבית הבלתי חוקית בחאן אל-אחמר. חוק הוא חוק הוא חוק. האכיפה הסלקטיבית כנגד יהודים בלבד בעמונה, אל מול החשש לפנות בנייה ערבית פרועה ובלתי חוקית בחאן אל-אחמר, משדרת חולשה והססנות של ממשלת ישראל אל מול הפלשתינים ופוגעת בהרתעה של מדינת ישראל. אנו קוראים לראש הממשלה לקיים את הבטחתו כבר היום".
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן: "אדוני ראש הממשלה, תקיים את החלטת הקבינט ותפנה את חאן אל-אחמר. פעלת הבוקר במהירות לפנות את עמונה. היכן נעלמת אותה הנחישות והמהירות בפינוי המאחזים הבלתי חוקיים חאן אל-אחמר וחמולת נוואג'עה ליד סוסיא? זאת ממשלת ימין רק בדיבורים לא במעשים".
בעקבות פינוי הקרוואנים, במפלגת האיחוד הלאומי אמרו: "נראה שקמפיין הבחירות של ראש הממשלה מתחיל בפינוי יהודים מאדמתם. הבתים בעמונה נרכשו כחוק. ראש הממשלה יכול היה לפתור את הבעיות הביורוקרטיות בהינף יד ולחזק את ההתיישבות. במקום זאת העדיף להמשיך במסורת שאותה הנחיל כל הקדנציה שלו ולפרק יישובים יהודיים.
"האצבע קלה על ההדק בכל מה שקשור להתיישבות היהודית ביהודה ובשומרון. לא ראינו את הפזיזות הזאת בחאן אל-אחמר, שעדיין יושבת על תילה ונראה שרחוק היום שבו היא לא תהיה. ראש הממשלה נתניהו, נמאס לנו מהבטחות ומדיבורים. אנחנו רוצים מעשים. ככה לא מחזקים את ההתיישבות. ככה לא מכריעים את הטרור. את המצע הזה שלך בוחרי הימין לא ישכחו בקלפי".
יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד: "האלימות בעמונה היא תוצאה של העובדה שהמתפרעים חושבים שיש להם גיבוי פוליטי מתוך הקואליציה. אין דבר כזה גיבוי פוליטי לאלימות נגד כוחות הביטחון, נגד צה"ל ונגד המשטרה. מי שמתפרע צריך לפנות אותו ולרסן אותו ללא שום היסוס".
שלום עכשיו: "אין גבול לציניות ולדריסת החוק של הימין המתנחל, שבעידוד רבנים ופוליטיקאים נשלחים נערי הגבעות לתקוף שוטרים. הגיע הזמן להבהיר למתנחלים ולראשיהם שהם אינם מעל לחוק, ולמצות את מלוא חומרת הדין עם האחראים להתפרעות האלימה. קשה שלא לתהות כיצד היו נוהגים כוחות הביטחון לו היה מדובר במתפרעים פלשתינים או ערבים ישראלים".
יו"ר מפלגת העבודה, אבי גבאי: "האלימות של קומץ מפוני עמונה נגד כוחות הביטחון היא בלתי נסבלת. צריך לטפל בה ביד נחושה ולהשלים את הפינוי בהתאם להחלטות בית המשפט".