עוזרת בית חשודה שגנבה יותר ממיליון שקלים וחצי ממעסיקתה, שעבורה עבדה במשך כחמש שנים. על פי התלונה שהוגשה נגד החשודה בשבוע שעבר, היא גנבה לאורך תקופה כסף וחפצים רבים, בהם שעונים יקרי ערך.
מצלמות האבטחה שהותקנו בבית המתלוננת צילמו את החשודה, תושבת הרצליה בת 46, כשהיא נמצאת בכמה מקרים במקומות בהם לא התבקשה לנקות. מבדיקה שנערכה למצלמות עלה כי אלה כובו בסמוך לזמן בו המנקה חשודה כי גנבה את הכסף והחפצים.
עוד בנושא:
אישום: נצמדו לקשישות - וגנבו כסף
הדרך לסגירת חובות: גניבת שעוני יוקרה
עורך הדין יוסי פרידמן מהסניגוריה הציבורית, המייצג את החשודה, טען כי היא עד הגשת התלונה היא עבדה בניקיון הבית שישה ימים בשבוע וכי לא נמצאה כל ראיה הקושרת אותה למעשה. המנקה הובאה היום (שני) לדיון בבית המשפט השלום בתל אביב, שם הוארך מעצרה עד לשעה 22:00 הערב, בסיומו תישלח למעצר בית בן ארבעה ימים. השופטת ענת יהב קבעה בהחלטתה כי מחומר החקירה עולה כי "קיים חשד סביר לביצוע העבירות על ידי החשודה". היא סייגה באומרה כי "עוצמת החשד איננה גבוהה לטעמי גם בשלב הזה".
בשנת 2016 הוגשה נגד העוזרת תביעה על סך 34 אלף שקלים בבית הדין לתביעות קטנות בהרצליה, לאחר שמעסיקה קודמת שלה טענה כי היא גנבה ממנה כספים. בסרטון שהוצג בדיוני התביעה, נראתה החשודה כשהיא פותחת את ארון הבגדים האישי של התובעת, המתגוררת ברעננה, ומחפשת בו דבר מה.
בהמשך, היא נראתה מוציאה ממעטפה שמצאה שטר של 100 שקלים, אותו הכניסה לכיסה, ואז מחזירה את המעטפה למקום. כשעתיים אחר כך, העוזרת תועדה בשנית ליד הארון, כשהיא מנקה את הידיות שלו באמצעות גרביים. לדברי העוזרת, שהכחישה את הטענות נגדה, היא פתחה את הארון מכיוון שהריחה ריח רע שעלה ממנו והוציאה את הכסף עבור טכנאי שהגיע לבית.
הרשם הבכיר אדי לכנר כתב בהחלטתו כי למרות שהמשטרה סגרה את התיק נגד החשודה מחוסר ראיות ועניין לציבור, "נראה כי הנתבעת פעלה בכדי למנוע טביעות אצבעותיה על הארון. התרשמתי כי הנתבעת פעלה שלא בתום לב וכי קטע הווידאו שהוצג מעיד על חוסר תום ליבה ואי ניקיון הכפיים שלה". עוד אמר כי המנקה פעלה באופן "שאינו ראוי, אינו מקובל ובעיקר בניגוד לחוק. איני מקבל את טענתה כי הכסף הוצא על מנת לשלם לטכנאי".