Loading...

כוחות המשטרה מסייעים בפינוי דיירי בניין ברעננה // צילום: שמואל בוכריס

בתוך שעות: שני בנייני מגורים בבית שמש וברעננה פונו מחשש לקריסה

בניין העובר תמ"א 38 ברעננה החל לרעוד והדיירים דיווחו על סדקים • לפי הגורמים הממונים, האדמה שקעה והבניין נטה הצידה • לבסוף הוחלט להרוס את הבניין, דיירי הבניינים הסמוכים פונו גם הם • בבית שמש דווח על נפילה של חלקים מבניין בן שלוש קומות, גורמי המקצוע הורו על פינויו

שוב פינוי בשל סכנת קריסה: בתוך שעות ספורות, פונו שני בניינים פונו מדייריהם בבית שמש וברעננה. כבאות והצלה מחוז ירושלים פינו הבוקר (שני) בניין מגורים בן שלוש קומות בבית שמש, זאת לאחר שמפקד המשמרת שהוזעק למקום הורה על פינוי מיידי של הבניין והגרים בו. גורם ממשרד מהנדס העיר שהוזעק למקום אישר את ההחלטה.

שעות לאחר מכן, פונה בניין נוסף ברחוב הגליל ברעננה בעקבות דיווח על סדקים ורעידות בבניין העובר תמ"א 38. כוחות משטרה סייעו בפינוי הדיירים. הוקם חפ"ק של כלל גורמי החירום שבסופו הוחלט להרוס את הבניין. מסתמן כי ההריסה תתבצע בזמן הקרוב. דיירי הבניינים הסמוכים פונו גם הם.

הדיירים הזעיקו את הגורמים האחראיים לאחר שחלקים מהבניין החלו ליפול, צילום: דוברות כב"ה מחוז ירושלים

בית שמש: סכנת קריסה מיידית

בשעה 9:30 בבוקר התקבל דיווח מדיירי הבניין על נפילה של חלק מבניין מגורים בן שלוש קומות ברחוב ביאליק 6 בבית שמש. צוותי כבאות שהוזעקו למקום ערכו סריקה בעקבותיה החליטו על פינוי מיידי של כל דיירי הבניין עד לבדיקה מקצועית של גורם מהעירייה. גורמי משטרה ועירייה שהוזעקו למקום סייעו בפינוי התושבים ובמקביל קיימו הערכת מצב בשטח בעקבותיה הוכרזה סכנת קריסה והורו על פינוי מידי והרחקת תושבים.

מהמשטרה נמסר כי לאחר הערכת מצב ראשונית, הוחלט בשלב זה על פינוי הדיירים. כוחות המשטרה במקום החלו בסיוע פינוי דיירי הבניין יחד עם כב"ה, זאת עד לסיום בדיקת גורמי המקצוע וחוות דעת של מהנדס העירייה.

מאוחר יותר, עיריית בית שמש הודיעה כי ברחוב ביאליק 6 בעיר אין סכנת קריסה מיידית במבנה. כרגע מתבצעת פריסת תמיכה מסביב לבניין והתושבים ישובו לביתם סביב השעה 21:00 לתקופה מוגבלת. בעקבות נפילת הטיח בבניין, מהנדס ביקר בבניין וקבע כי אין חובת פינוי מיידית לבניין. על פי החלטת המהנדס נדרשת הצבה של תמיכות זמניות למבנה בקומת העמודים.

בעיריית בית שמש ציינו כי בהמשך הליקויים צריכים להיות מטופלים על ידי בעלי הדירות. נציגות העירייה תעדכן את בעלי הדירות בהמשך התהליך. על פי הנחיית ראש העיר, ד"ר עליזה בלוך, מנכ"ל העירייה, איתמר ברטוב, מרכז את כלל עבודות אגפי העירייה והטיפול באירוע.

מנכ"ל עיריית בית שמש, איתמר ברטוב: ״אנחנו פועלים בהתאם להנחיות המהנדס. ברגעים אלו העירייה הכניסה קבלן לעבודה והוא פועל להתקין חיזוקים זמניים לבניין. דיירי הבניין יוכלו לשוב לדירות סביב השעה 21:00 בסיום עבודת הנחת החיזוקים״.

רעננה: האדמה שקעה, הבניין נוטה לצד

במסגרת עבודות חפירה לביצוע פרויקט תמ"א 38 ברחוב הגליל 42 שברעננה, האדמה שקעה והבניין נטה על צידו. כוחות של משטרה וכבאות הגיעו למקום עקב דיווחי הדיירים. מכבאות והצלה נמסר: "צוותי כבאות והצלה מתחנת השרון בפיקודו של רב רשף חזי זעזה הוזעקו לבניין בעקבות דיווח על סדקים חריגים בבניין".

קצין הכיבוי הזעיק למקום את כלל הגורמים לטובת בדיקת חוזק הבניין, ביניהם מהנדס העירייה וחברת החשמל". ראש העיר, חיים ברוידא, מהנדס העיר וצוותי ביטחון של עיריית רעננה הגיעו למקום. צוותי ההנדסה החלו בבדיקת חוזק הבניין.

הבניין שפונה ברעננה // צילום: דוברות העירייה,

ראש עיריית רעננה ברוידא אמר: "המקרה הזה הוא עדות לכך למה שאני טוען זמן רב כי אין לאפשר תמ"א 38 רגילה אלא אך ורק הריסה ובנייה מחדש, גם לטובת הדיירים וגם לטובת חיזוק הבניין. הבניין הזה יידרש להיהרס ולהיבנות מחדש. אנו שולטים במצב ונדאג לטפל בדיירי הבניין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...