ח"כ ניר ברקת (ליכוד) פנה ליו"ר הכנסת, מיקי לוי, בדרישה לקיים כינוס מיוחד של מליאת הכנסת במהלך הפגרה, וזאת מכיוון שאם ישראל תאפשר לארה"ב לפתוח קונסוליה לפלשתינים בבירה, תפר הממשלה את חוק אחדות ירושלים.
"לאחרונה הובא לידיעתי שישנה כוונה אמריקנית ונכונות מצד ממשלת ישראל לפתוח בשבועות הקרובים קונסוליה בירושלים שתשרת את הפלשתינים, זאת על אף קיומה של שגרירות בעיר", כותב ברקת, שהיה ראש עיריית ירושלים.
הוא מסביר כי "פתיחתה של קונסוליה כאמור, תוביל לנזק בלתי הפיך ומסוכן, שיערער את מעמדה של ירושלים כבירת ישראל. הקמת הקונסוליה משמעותה הכרה בירושלים כבירת פלשתין ללא משא ומתן או החלטה של הכנסת. נוכח דחיפות וחשיבות הנושא, נבקש לכנס את מליאת הכנסת לדיון פגרה דחוף".
הפנייה של ברקת באה לקראת פגישתו המתוכננת של רה"מ בנט עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ככל הנראה בעוד שבועיים, שבה צפוי לעלות בין היתר נושא הקונסוליה.
כפי שפורסם ב"ישראל היום", ממשל ביידן ממשיך לפעול מאחורי הקלעים לקידום פתיחת קונסוליה לפלשתינים בירושלים. זאת אף שהן בממשלת בנט־לפיד, והן בממשל ביידן מעוניינים בשלב זה להצניע את המחלוקות בין הצדדים.
נציגים מטעם הממשל פעלו לעיכוב הצעת החוק שיזם ברקת, אשר למעשה מונעת את הכוונה לפתוח את הקונסוליה. ברקת הדף את הלחצים ובכוונתו להמשיך לקדם את החוק, אף כי לא ברור אם יצליח להעלות אותו להצבעה לפני שהממשל יעלה במלוא הכוח את הדרישה לפתיחת הנציגות.
על פי החוק שמציע ברקת, המדינה לא תאשר פתיחה או כינון של נציגות דיפלומטית המשרתת ישות מדינית זרה בירושלים. מאחר והקונסוליה שמתכוונים האמריקנים לפתוח נועדה לשרת את הפלשתינים, הרי שעל פי החוק ייאסר על שר החוץ לאשר את פתיחתה. יצוין כי גם לפי אמנת וינה, המסדירה יחסים בינלאומיים בין מדינות, המדינה המארחת צריכה לאשר בחתימת שר החוץ, את בקשת המדינה באשר לאופן השימוש במתחם שהיא מפעילה.
ח"כ ברקת, שלפני שבועיים יצא לארה"ב כדי להסביר את הבעייתיות שבמהלך האמריקני, אמר ל"ישראל היום": "לא נאפשר לממשלת בנט־לפיד לחלק את ירושלים. הצעד של הקמת קונסוליה לפלשתינים בירושלים משמעותו הכרה בירושלים כבירת פלשתין. ההסכמה של הממשלה למהלך הזה היא הרת אסון ותפגע בירושלים. אני מתכוון להיאבק בתוקף נגד ההחלטה המסוכנת של הקמת קונסוליה לפלשתינים בירושלים. לא ניתן לממשלה להפוך את ירושלים לבירת פלשתין. זהו קו אדום שאסור לחצות. ירושלים תישאר בירת ישראל המאוחדת לנצח נצחים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו