ההתיישבות במאחז אביתר | צילום: אריק סולטן

נחתם מתווה הפשרה לפינוי אביתר

על פי המתווה, התושבים יתפנו עצמאית עד יום שישי ב-16:00 • הצבא צפוי לאייש את המקום, המבנים לא ייהרסו והסדרת הקרקע תיבחן

לאחר דיונים ארוכים לאורך היום בין נציגי הממשלה לבין אנשי השומרון, הלילה (בין רביעי לחמישי) נחתם מתווה סופי בעניין המאחז אביתר. עיקרי המתווה מדברים על עזיבת התושבים עד יום שישי הקרוב בשעה 16:00.

במקביל המבנים יישארו במקומם נעולים ויתקיים סקר לבירור מעמד הקרקע. על פי ההסכם, בהקדם האפשרי ובכפוף להשלמת הליכי בירור מעמד הקרקע תתאפשר הקמת ישיבה במקום.

הצבא יבטיח באופן מיידי נוכחות רציפה של כוח במקום, באופן ובהיקף שיקבע ע"י המפקד הצבאי ולפי הדין. מערכת הביטחון תבצע הליך של סקר קרקע במקום והוא יושלם במהירות האפשרית. במקביל תוכן הצעה עקרונית לתכנית מתאר.

מיד בתום הליך הסקר, האדמות שיימצא כי ניתן להכריז עליהם כאדמות מדינה, יוכרזו, והשטח שימצא מחוץ להכרזה יפונה. צו התיחום וצו בדבר סילוק מבנים חדשים, לא ימומשו עד מועד זה. לאחר פינוי המבנים שימצאו מחוץ להכרזה הם יבוטלו.

בהקדם האפשרי לאחר ההכרזה הראשונית על השטח כאדמת מדינה, ובכפוף להשלמת ההליכים התכנוניים הנדרשים ולכל דרישה שבדין, תתאפשר הקמת ישיבה ומגורים נלווים לה ולמשפחות צוות הישיבה. לשם כך יעשה ככל הניתן שימוש בצו תכנון מיוחד.

ההסכם נחתם לאחר שאתמול קיבלו המשפחות המתגוררות במאחז את מתווה הפשרה הסופי שבמסגרתו הן יעזבו את המקום ויתקיים תהליך להסדרה.

"המתווה כולל את רוב הפרטים של המתווה הקודם. השינוי המשמעותי הוא כי לאחר בדיקה משפטית הישיבה תקום באביתר לא ב-א' אלול אלא בעוד חודשים ספורים, לאחר סיום הליך הסקר המהיר לקרקע והכרזה כאדמת מדינה, לפי החוק", נמסר.

לדברי יוסי דגן, ראש המועצה, "לא מדובר במתווה החלומות שלנו, אולם כל צד בא בו לקראת השני למען אחדות ישראל בימים קשים אלו של פילוג בעם. ההסכם הזה מחייב אותנו לצעדים לא פשוטים. הבתים יישארו, הצבא עולה באופן מיידי, ובעוד כמה חודשים לאחר השלמת הליכי הסקר וההכרזה על אדמות המדינה תקום כאן ישיבה לתפארת, ובהמשך התיישבות מסודרת בהתאם לחוק ולתפארת מדינת ישראל.

"היישוב אביתר הוא התשובה הציונית הנכונה לפיגועי הטרור שבהם נרצחו יהודה גואטה ואביתר בורובסקי הי"ד", אמר. "היישוב אביתר יקום. יהיו בו גני משחקים וקהילה מפוארת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...