שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

"כובשים, מגרשים, מתיישבים": דניאלה וייס מארגנת ליל סדר בגבול עזה

עשרות משפחות מגרעיני התיישבות ומכל רחבי הארץ מחפשות בימים אלו מקום כינוס סמוך לרצועת עזה, לסדר פסח חגיגי תחת הכותרת: "ליל הסדר אל מול פני עזה" • האירוע, שיימשך גם במהלך חול המועד, יכלול פעילות לכל המשפחה ויתקיים תחת הקריאה לשוב ולהתיישב בכל חבל עזה

עזה שלנו לתמיד. דניאלה וייס , ללא
עזה שלנו לתמיד. דניאלה וייס. צילום: ללא

משפחות שהצטרפו לגרעיני ההתיישבות בחבל עזה יקיימו סדר פסח סמוך לעזה בקריאה לשוב ולהתיישב בכל חבל עזה, בהובלת תנועת נחלה של דניאלה וייס.

"ליל סדר אל מול פני עזה". הזמנה לחג בגבול של תנועת נחלה - דניאלה וייס,

המשפחות יערכו סדר פסח וחול המועד מול רצועת עזה, כחלק מהמאבק הציבורי להחזרת ההתיישבות לחבל עזה. "ליל הסדר הוא ציון דרך שמעביר את עם ישראל משלב לשלב במעלה הגאולה", אומרת יו"ר תנועת נחלה, דניאלה וייס.

מדובר בעשרות משפחות מכל רחבי הארץ שבימים אלה מחפשות מקום כינוס סמוך לרצועת עזה, לסדר פסח חגיגי תחת הכותרת: "ליל הסדר אל מול פני עזה".

האירוע, שיימשך גם במהלך חול המועד, יכלול פעילות לכל המשפחה ויתקיים תחת הקריאה לשוב ולהתיישב בכל חבל עזה. במודעת ההזמנה לאירוע נכתב כי המשתתפים "מחזקים את ממשלת ישראל וחיילי צה"ל במלחמה העיקשת למיגור האויב", תוך הצבת יעד לאומי ברור: "כובשים. מגרשים. מתיישבים".

"כובשים ומתיישבים". יוסי דגן ודניאלה וייס בכנס ליישוב חבל עזה, דצמבר 2024 בבנייני האומה, צילום: אורן בן חקון

בתנועת נחלה מציינים כי רק לפני שנתיים ושלוש שנים קיימו משפחות אביתר ופעילים נוספים סדר פסח בצומת תפוח, בקריאה להקים את היישוב אביתר - והיום אביתר פורחת. לדבריהם, "כמו אז – גם הפעם – ליל הסדר מסמל את המעבר מחושך לאור, משעבוד לגאולה, ואת היכולת של הציבור להוביל שינויים היסטוריים במציאות הישראלית".

"לכבוש, לגרש, לבנות"

יו"ר תנועת נחלה, דניאלה וייס: "את ליל הסדר הראשון בשומרון חגגנו גרעין אלון מורה (קדומים של היום), בהשתתפות אורחים רבים מכל הארץ, באולם שנבנה במהירות. הריצפה לא הושלמה והילדים שמחו לשחק בארגז חול. כאז כן עתה. ליל סדר צופה פני עזה בו מביעים המשתתפים את הכמיהה לישב את עזה במהרה בימינו".

יו"ר תנועת נחלה, צבי אלימלך שרבף: "היציאה משעבוד מצרים לא הייתה רק שיעבוד פיזי. היה צורך ליציאה לחירות גם בתודעה הנפשית. במלחמת ששת הימים כבשנו את עזה ביום אחד, גם היום זה אפשרי, הכל תלוי ברצון שלנו. אנו קוראים לממשלת ישראל לחזור למסלול הציוני הבסיסי של אהבת ארץ ישראל – לכבוש את עזה באופן מיידי, לגרש את אויבינו ולבנות בעזה חבל ארץ יהודי פורח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר