במוזיאון יד ושם ייערך היום טקס הענקת הפרס לזוכה בתחרות "מעצבים זיכרון" לעיצוב הכרזה הממלכתית לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ה. אברהם ידען, אמן רב־תחומי ומעצב המתגורר במושב אלמגור, זכה בתחרות המתקיימת זו השנה ה־15 עם כרזה המשלבת דימוי של כתונת פסים של מחנות הריכוז עם קלידי פסנתר, כביטוי לתהליך המעבר מסבל לתקומה.
התחרות השנה הוקדשה לנושא "ממעמקים: כאב השחרור והצמיחה", לציון 80 שנה לסיום מלחמת העולם השנייה. יו"ר יד ושם, דני דיין, יעניק את הפרס לידען ואמר כי "גם 80 שנה אחרי השחרור, זיכרון השואה מקבל ביטוי במגוון תחומים, ואנו שמחים לפגוש מדי שנה פרשנויות שונות של מעצבים שונים לנושא השנתי".
ידען, בוגר לימודי עיצוב תעשייתי במכון אבני, מביא לעבודתו גם היבט אישי, כנכד לניצולי שואה מתוניסיה. "כילד שמעתי מסבתי סיפורים על כניסת הגרמנים לבירה תוניס, על הפחד והבהלה ששררו בקהילה היהודית, על איך אמה תפרה להם טלאי צהוב לבגד, ועל חיי עוצר והגבלה", סיפר ידען. סבו נאלץ להסתתר במערות במדבר התוניסאי יותר משנה.
צוות השופטים, שכלל את בכירי המרצים לתקשורת חזותית בישראל, נימק את בחירתו בכרזה בשל "ההלחמה של שני דימויים סימבוליים: כתונת הפסים שהפכה לאחד מסמלי השואה ופסנתר המהווה סמל ליצירה ולתרבות". השופטים ציינו כי העיצוב מעלה שאלה קיומית: "האם ניתן לחזור ולחיות? האם ניתן לחזור ולהפוך לחלק מהתרבות האנושית לאחר אימת השואה?".
הכרזה הזוכה תופץ בכל בתי הספר בארץ, בתנועות הנוער ובבסיסי צה"ל בליווי מערך שיעור שכתבו אנשי המרכז הבינלאומי לחינוך והוראת השואה ביד ושם, וכן בנציגויות ישראל בחו"ל ובארגונים ציבוריים ופרטיים.