אחרי שטלטלו את מועצת העיר ירושלים: המחאות נגד ההפגנות הגיעו לכנסת

אחרי חשיפת ההתכתבויות הסוערות מתוך קבוצת הווטסאפ של חברי מועצת עיריית ירושלים, תלונות התושבים נגד ההפגנות בבירה הגיעו לכנסת • ״זהו שיבוש שיטתי של שגרת החיים כתוצאה מהפגנות סדרתיות, לעיתים בלתי חוקיות״ כתב ח״כ אילוז • חברי מועצת העיר מציעים ״להנמיך ציפיות״ בכל הקשור לדיון בעירייה מחר - מה שייתכן והביא לבקשה לקיום הדיון בכנסת

ההפגנות אצל ניר ברקת בירושלים
ההפגנות אצל ניר ברקת בירושלים. צילום: אורן בן חקון

חבר הכנסת דן אילוז מהליכוד הגיש היום (רביעי) בקשה ליו״ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, חבר הכנסת יעקב אשר מיהדות התורה בקשה דחופה לקיום דיון באשר ל״פגיעה החמורה באיכות חייהם של תושבי ירושלים בשל הפגנות סדרתיות בלתי-מבוקרות״, לשונו.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:20
Loaded: 19.98%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:20
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    ״אני פונה אליך לאור מציאות בלתי נסבלת המתפתחת בתקופה האחרונה במרכז ירושלים״, כתב אילוז, יו״ר השדולה למען ירושלים בכנסת. ״שיבוש שיטתי של שגרת החיים של אלפי תושבים כתוצאה מהפגנות סדרתיות, רועשות ולעיתים קרובות בלתי חוקיות, אשר מתקיימות סמוך לבתי מגורים באופן יומיומי״.

    עוד הוסיף לכתוב כי ״תושבי העיר נאלצים לשאת במחיר כבד – רעש בלתי פוסק, חסימות כבישים, פגיעה בגישה לבתי ספר ולמרכזים רפואיים, ובאופן כללי פגיעה חמורה בזכויות יסוד בסיסיות של אזרחים שומרי חוק״.

    ח"כ דן אילוז, צילום: דני שם טוב, יחידת דוברות הכנסת

    בהמשך מכתבו, פירט חבר הכנסת אילוז על היוזמה האזרחית של תושבי שכונת רחביה שפורסמה לראשונה ב״ישראל היום״, במסגרתה הקימו אותם תושבים קבוצת ווטסאפ עבור תושבי ירושלים שמלינים, מזה תקופה ארוכה, על השלכות המחאות שמתקיימות מתחת לבתיהם. ״מדובר בקבוצת תושבים מכל שכונות מרכז העיר״, ציין, ״אני מבקש להזמין את נציגיהם לדיון כדי שיאירו את המצוקה מהשטח בקולם״. מלבד נציגי התושבים, יוזמנו גם נציגי משרד הפנים והמשרד להגנת הסביבה, וכן גורמים מקצועיים מעיריית ירושלים וממשטרת ישראל.

    במכתב, שנשלח מוקדם יותר היום, הובהר כי מטרת הדיון המוצע היא למצוא פתרון שיגשר בין הצדדים. בתוך כך, רק אתמול חשפנו ב״ישראל היום״ כי בעיריית ירושלים מתכננים לקיים דיון מקצועי בנושא כבר מחר (חמישי), אליו יוזמנו אנשים מהדרג המקצועי ולא רק מזה הפוליטי - לשם אותה המטרה בדיוק ובעיקר כדי להצליח להנמיך את גובה הלהבות. נוסף על כך, עתידים המשתתפים לדון במדיניות האכיפה העירונית נגד מפרי חוק; מדובר בעיקר במקרים בהם עוצמת הרעש חורגת מהמותר בחוק, וכן באשר לאירועים נקודתיים במסגרתם פולשים ״מסיגי גבול״ לשטחים פרטיים במהלך המחאות.

    ההפגנה בירושלים, צילום: יוני ריקנר

    עם זאת, חשוב לציין כי כבר אתמול אחד מחברי מועצת העיר התלונן, והציע: ״צריך להנמיך ציפיות. לצערי, אנחנו יכולים לצעוק אבל בסופו של דבר ׳לא שמים׳ על חברי המועצה. אם זו הייתה החלטה של ראש העיר, לעומת זאת, דברים היו זזים כבר מחר״. ייתכן מאוד כי אותו דיון הגיע לפתחה של ועדת הפנים והגנת הסביבה בשל אותה הודאה, ומתוך ההבנה שרק בדרך זו יקודם הנושא באמת.

    עימותים בין שוטרים למפגינים בהפגנה סמוך למעון ראש הממשלה בירושלים (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

    חשוב לציין כי במהלך הימים האחרונים הסוגייה הגיעה גם לפתחו של המשרד להגנת הסביבה בראשותה של השרה עידית סילמן. גורמים בסביבתה הודו בשיחה עם ״ישראל היום״ כי לאחרונה התקבלו תלונות רבות על ״מפגעי רעש בעוצמות גבוהות ולמשכי זמן ארוכים שעוברים את גבול הטעם הטוב״, בסמוך למוקדי ההפגנות המרכזיים בבירה. במשרד, כאמור, מכירים את התלונות ומנסים למצוא פתרונות יעלים למצב.

     

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר