משפחות חטופים הודיעו היום (שלישי) על הגברת המאבק להשבת יקיריהן. עינב צנגאוקר, אימו של מתן שחטוף בעזה, קוראת לציבור להצטרף במוצ"ש הקרוב למבצע "עוטף קריה": "זה המאני טיים של כולנו - לפני שנתניהו חוזר למלחמה, לקבור את החטופים במנהרות".
"אנחנו בשעת חירום!", היא אומרת. "זה המאני טיים של כולנו, של כל הציבור הישראלי – רגע לפני שנתניהו חוזר למלחמה, לקבור את החטופים במנהרות. כל מה שחששנו והתרענו מפניו קורה. נתניהו מפר את ההסכם וגורר אותנו חזרה למלחמה. הצבא כבר נערך. אסור לתת לזה לקרות.
"המציאות הוכיחה - המלחמה לא מחזירה חטופים היא הורגת אותם! אנחנו מגבירים את המאבק", ממשיכה. רק הסכם על כולם בפעימה אחת – יחזיר אותם! אני פונה מכאן לאזרחי ישראל אתם שנותנים לנו את הכוח ומלווים אותנו בסיוט הזה - אנחנו חייבים את כולכם איתנו עכשיו".
"נשב מחוץ לשערים - לא נרפה עד שימומש ההסכם"
"במוצ"ש הקרוב כולנו מתייצבים בשער בגין ואחרי ההפגנה יוצאים למבצע עוטף קריה, המקום שממנו נתניהו ינהל את חידוש המלחמה וישיבות הקבינט", הוסיפה.
לדברי צנגאוקר, "נשב יחד מחוץ לשערים, לא נזוז, ונעביר מסר ברור לממשלה וגם לרמטכ"ל - אתם לא תקברו לנו את הילדים! לא נעצור ולא נרפה עד שימומש ההסכם והפעם את כולם בפעימה אחת!".