על רקע פיטורי שר הביטחון לשעבר גלנט: המונים הגיעו להפגין הערב (רביעי) מול הכנסת נגד הממשלה. המפגינים קראו לבטל את חוק הגיוס, להקים ועדת חקירה ממלכתית ולקדם עסקת חטופים בהקדם. בתוך כך, משפחות חטופים הציתו מיצג ברחוב עזה בעיר.
בבמה המרכזית נאמו מספר דוברים, ביניהם שר הביטחון לעבר משה (בוגי) יעלון, הרב ירמי סטיבסקי ששכל את חתנו בלחימה בלבנון ועו״ד איילת השחר סיידוף, מייסדת תנועת ״אמהות בחזית״.
בנאומו, יעלון הטיח ביקורת חריפה כלפי ראש הממשלה נתניהו: ״מי היה מאמין שראש ממשלה יחליף שר ביטחון מנוסה בשר חסר ניסיון תוך מלחמה כדי לשמור על הקואליציה? מי היה מאמין שלשכתו תיזום מזימה שטנית הכוללת הפצת מסמכי מודיעין מסולפים כדי ליצור את הרושם שהצד השני מטרפד את העסקה?״
בסיום דבריו, קרא יעלון לצאת למרי אזרחי: ״עלינו להגביר את פעולתנו עד כדי אי-ציות אזרחי, עד כדי שיתוק במדינה״.
״לאן נעלם המוסר מחיי הדת שלנו?״, שאל הרב ירמי סטביסקי, המנהל המיתולוגי של תיכון הימלפרב, ששכל, כאמור, את חתנו בלחימה בלבנון. ״כיצד מפלגת הציונות הדתית בזה ללוחמים הגיבורים ומוכנה לתת יד למעשה הפוטר סקטור שלם משירות צבאי?״
סיידוף, מצדה, קראה לאמהות להמשיך ולהיאבק מתוך קריאה לאחדות: ״עלינו האמהות לקחת את גורלנו וגורל ילדינו בידינו. העתיד שלנו בידינו, והכוח שלנו הוא באחדות שלנו״.
מנכ״ל מטה המאבק ״חופשי בארצנו״, ערן שוורץ, התייחס למחאות ברחבי הבירה: ״ראינו הערב את ישראל היפה: דתיים וחילוניים, ימין ושמאל, צעירים ומבוגרים, כולם מאוחדים בדרישה להציל את המדינה ממשלה שאיבדה כל לגיטימציה להמשיך ולשלוט״.
לאחר העצרת המרכזית יצאו המוחים לצעדות ברחבי העיר, כשביניהם קבוצה של עשרות המתכננת לצעוד בחזרה למעון ראש הממשלה ולהפגין בסמוך אליו. המשטרה ערוכה בכל רחבי הבירה לצעדות המאורגנות והלא-מאורגנות, ובינתיים זאת כבר הספיקה לחסום מספר כבישים במוקדי המחאה השונים.
מוקדם יותר היום התקיים אירוע מחאה נוסף; המחאה התקיימה מול מעון ראש הממשלה ברחוב עזה בבירה, כחלק מפרויקט המחאה ״משמרת 101״ שהוקם לפני ימים מספר.
למחאה הגיעה עינב צנגאוקר, אמו של מתן החטוף בעזה והודתה לקהל הנוכחים. גם יהודה כהן, אביו של החייל נמרוד החטוף בעזה, הגיע ומתח ביקורת חריפה על התנהלות ראש הממשלה בעת הנוכחית, על רקע פיטורי גלנט.
״מה צריך לעשות כדי להוציא את ראש הממשלה הזה לנבצרות? הוא מעדיף את שלמות הקואליציה ואת חוק ההשתמטות על פני הביטחון. הבן שלי שם אבל אני לא מדבר רק על נושא החטופים - ראש הממשלה משתמש בהם כדי לפטר את גלנט, כדי לתקן פרוטוקולים, כדי להעביר מידע סודי. הוא מחבל במדינה מיום ליום״.
השניים הקימו מאהל ברחוב עזה שנחסם לתנועה החל משעות הבוקר, שם הם מתכוונים להישאר עד מחר בקריאה לשחרור החטופים משבי חמאס ברצועה.
בעקבות תיעודי האלימות המשטרתית, מהמשטרה נמסר כי "בניגוד לתיאום מקדים, התהלוכה הגיעה לרחוב המלך ג׳ורג׳, שם החלו כאמור, מאות מהמשתתפים להפר את הסדר וצעדו על תוואי הרכבת. בעקבות כך, קצין משטרה כרז לאותם מפרי סדר על הפגנה בלתי חוקית והתריע בפניהם כי עליהם לפנות את הציר. משלא נענו, החלו כוחות המשטרה לפנות את מפרי הסדר תוך הדיפתם לכיוון המדרכה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו